Політика

Розенблат вже не член фракції БПП, питання про зняття недоторканості будуть розглядати сьогодні

11 July 2017, 11:40

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на ранковому засіданні оголосив про виключення народного депутата Борислава Розенблата зі складу депутатської фракції «Блок Петра Порошенка» згідно з протоколом засідання фракції.

Про це 11 липня повідомляє сайт Верховної Ради.

«Головуючий поставив на голосування пропозицію народних депутатів про перенесення на четвер розгляду подань Генерального прокурора про надання згоди про притягнення до кримінального відповідальності деяких народних депутатів, передбачивши проведення одного ранкового засідання без перерви до завершення розгляду питання. Народні депутати не підтримали пропозицію («за» - 190 голосів)», - інформує прес-служба Верховної Ради.

Після цього Парубій сказав, що він невідкладно зв’яжеться з Генеральним прокурором з проханням прибути на пленарне засідання для розгляду його подань.

Голова фракції Партії «Блок Петра Порошенка», народний депутат Артур Герасимов закликав колег по парламенту підтримати усі подання Генеральної прокуратури щодо зняття депутатської недоторканості.

Про це 11 липня повідомила прес-служба БПП.

«Вчора, на своєму засіданні, фракція Партії «Блок Петра Порошенка» виключила зі свого складу народного депутата України Борислава Розенблата та переважною більшістю голосів прийняла рішення підтримати позбавлення його депутатської недоторканності та притягнення його до відповідальності. Ми також прийняли рішення про зняття недоторканності з усіх народних депутатів на яких надійшло подання Генеральної прокуратури», – заявив Артур Герасимов.

Голова фракції БПП наголосив, що це виключно політичне рішення.

«Причетність Борислава Розенблата та інших депутатів до вчинення правопорушення або злочинів  має встановити суд. Варто наголосити, що фракція задовольнила прохання нашого колеги позбавити його недоторканності з тим, щоб він самостійно відстоював свою гідність у суді. В демократичному суспільстві виключно суд може встановлювати вину та рівень відповідальності громадянина», - сказав Герасимов.

Нагадаємо, на засіданні 10 липня фракція БПП переважною більшістю голосів прийняла рішення виключити Борислава Розенблата з членів фракції за його ж проханням.

Як повідомляв Житомир.info, 7 липня регламентний комітет Верховної Ради підтримав зняття недоторканності та притягнення до відповідальності народного депутата від Житомира Борислава Розенблата. Питання про зняття недоторканості з нардепів за поданням Генпрокуратури Верховна Рада планувала розглядати 13 липня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТЕСТ 
Матеріали по темі