Місто

Начальник військового інституту розповів, чому цього літа у Житомирі не було офіцерського балу на майдані Соборному

12 July 2017, 13:15

У Житомирі з 2013 року була започаткована гарна традиція – щорічно святкувати в центрі міста, на майдані Соборному, випускний офіцерський бал. З початку антитерористичної операції на сході України, проведення випускного балу не одноразово було під питанням, проте все ж відбувалося. Зазвичай, захід проходив в кінці червня. Готувалися до балу починали завчасно, навіть перекриваючи центральну вулицю Житомира.

Проте цього літа Житомир.info звернув увагу на те, що у центрі міста у вальсі не кружляли кілька сотень пар. За коментарем, чому наприкінці червня 2017 року в Житомирі на майдані Соборному не було офіцерського балу, ми звернулися до начальника Житомирського військового інституту Олександра Левченка.

«У цьому році ми вже провели основний випуск, достроковий. У зв’язку з розпорядженням начальника генерального штабу по проведенню дострокових випусків офіцерів в усіх навчальних закладах, у зв’язку з необхідністю терміново направити їх в бойові частини, і в тому числі в зону АТО, і в нашому інституті достроковий випуск вже відбувся. 1 квітня 2017 року відбувся випуск, а бал проводився з випускниками. Ми провели випуск відповідно до військового ритуалу: на плацу військового інституту, із запрошенням і наявністю батьків, і родичів. Дуже багато було людей, в тому числі й засобів масової інформації. Наголошу, у цьому році, у зв’язку з достроковим випуском, який відбувся весною, через погодні умови, а також напруженою обстановкою на фронті було прийняте рішення провести на плацу, відповідно до встановлених військових ритуалів», - сказав Олександр Левченко.

Нагадаємо, 1 квітня 2017 року у Житомирському військовому інституті імені Корольова відбувся 137-й випуск. Близько сотні молодих лейтенантів отримали дипломи достроково, більшість із них вже мали досвід служби у зоні АТО.

Як повідомляв Житомир.info, 26 лютого у Житомирі відбулися урочистості з нагоди дострокового, 136 випуску офіцерів військового інституту імені С. П. Корольова. А 25 червня 2016 року на майдані Соборному учні Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова, які отримали дипломи, святкували свій випуск. Також саме цього дня випускник військового інституту лейтенант Дмитро Вовк посеред майдану зробив своїй дівчині пропозицію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі