Суспільство

У Житомирській області може вчасно не розпочатись сезон полювання на диких тварин

12 July 2017, 13:54

У Житомирській області через відсутність наказів про відкриття сезону полювання на ліцензійні види тварин може вчасно не розпочатись сезон полювання.

Про це 12 липня Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського обласного управління лісомисливського господарства.

«На сьогодні майже 5 тисяч бажаючих вийти найближчим часом з рушницею в мисливські угіддя обміняли свої картки. Однак, навіть для тих, хто має усі необхідні документи для полювання, сезон полювання у звичний час може не розпочатися. Адже до сьогодні користувачі мисливських угідь не видали відповідні накази про відкриття сезону полювання на ліцензійні види тварин, позаяк досі не затверджені  норми добування диких тварин. Документи ці десь «зав´язли» у міністерських кабінетах», - інформує прес-служба.

За даними управління, в Житомирській області нараховується близько 27 тисяч мисливців, і щорічно перед сезоном полювання до Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства за обміном картки обліку добутої дичини і порушень правил полювання звертається близько 12 тисяч осіб.

Тим часом користувачами мисливських угідь області, які мають водно-болотні угіддя і планують відкривати полювання на пернатих, проводиться облік водоплавної дичини, - зазначається у повідомленні.

 Як повідомляв Житомир.info, минулого року сезон облавного полювання в Житомирській області розпочався 29 жовтня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі