Події

Житомирські прикордонники виявили монету 1758 року в салоні Аudi, який їхав до Білорусі

12 July 2017, 15:38

Монету, відчеканену в середині ХVІІІ століття, прикордонники Житомирського загону спільно з митниками виявили 12 липня в пункті пропуску «Вільча», що на українсько-білоруському кордоні.

Про це Житомир.info повідомили в перс-службі Житомирського прикордонного загону Північного регіонального управління Держприкордонслужби.

«Під час огляду автомобіля Аudi, української реєстрації, який рухався на територію Республіки Білорусь, правоохоронці в салоні транспортного засобу серед особистих речей виявили монету Російської імперії датовану 1758 роком. Перевезти знахідку через державний кордон намагався 29-річний житель Харкова», – йдеться у повідомленні.

Наразі монету вилучено представником митниці, про що складено відповідний протокол. Чи належить імперська монета до культурної та історичної цінності буде встановлено після проведення експертизи.

Як повідомляв Житомир.info, 1 травня в пункті пропуску «Вільча», що на українсько-білоруському кордоні, прикордонники відділу «Млачівка» Житомирського загону спільно з співробітниками фіскальної служби виявили в одному з автомобілів монету часів Російської імперії.

Фото Держприкордонслужби

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі