Місто

Сучасні методи лікування хребта і суглобів у медичному центрі «Відновлення»

17 July 2017, 10:31

Зняти біль, потім знайти та усунути її причину - за такою методикою працюють в медичному центрі «Відновлення».

Здоровий хребет і активний спосіб життя - поняття, що не існують одне без одного. Здоров'я - запорука успіху і це життєва аксіома. Маючи здорову опору - власний хребет - ви легко досягнете успіхів у спорті, в особистому житті, в справах.

Одним із методів лікування опорно-рухового апарату людини - є метод «тракційної терапії». Це один із видів фізіотерапії, який передбачає вплив сили тяжіння з використанням власної ваги тіла або спеціального вантажу, чи витягуючого зусилля, яке створюється електронними пристосуваннями.

Тракційна терапія може проводитися під водою (підводна витяжка) або без води (суха витяжка). Вона може проводитися у вертикальному положення тіла в пасивному режимі з використанням власної ваги тіла, а також у вертикальному положенні під впливом сили вантажу або апаратного витягування.

Американською компанією «Chattanoogagroup» була розроблена система для декомпресійної тракційної терапії - Triton DTS, яку застосовують в Медичному центрі «Відновлення».

Тракційна терапія з допомогою витяжки Triton DTSявляє собою сучасний метод, з допомогою якого проводиться лікування захворювань хребта і суглобів. Це новітнє обладнання для проведення контрольованого витягування хребта з метою декомпресії міжхребцевих дисків у сегментах хребта, а також для розвантаження суглобів. Це суха витяжка хребта, яка має широкі терапевтичні можливості і покращену функціональність.

Тракційна терапія з допомогою витяжки Triton DTS забезпечує статичне, переміжне і циклічне витягування. Статична тракційна терапія передбачає підтримування однакової сили витягування протягом всього часу проведення процедури. Переміжна тракційна терапія передбачає почергове застосування максимально і мінімально заданих параметрів витягування. Циклічна тракційна терапія включає поступове збільшення витягуючого зусилля з послідуючим його зменшенням. Тобто, прилад Triton DTS дозволяє підбирати пераметри лікування в залежності від важкості і виду захворювання, а також індивідуальних особливостей хворого.

Тракційна терапія хребта

  1. Тракційна терапія хребта використовується при різних захворюваннях хребта і переслідує наступні цілі:
  2.   декомпресія міжхребцевих дисків;
  3.   збільшення відстані між хребцями;
  4.   усунення функціональних блоків в міжхребцевих суглобах;
  5.    створення умов для зменшення грижового вип’ячування.

Внаслідок дозованого витягування хребта зменшується тиск на міжхребцеві  диски, що сприяє зменшенню протрузії і грижі, і покращення живлення диску, а також усувається компресія нервових корінців і артерій, які їх супроводжують, зменшується компресія вен дуального мішка. Крім того, відбувається поступове розслаблення м’язів, що усуває м’язово-тонічний синдром і, відповідно, біль в спині.

Тракційна терапія, покази

  1.       Показами являються наступні хвороби хребта:
  2.     протрузія
  3.     міжхребцева грижа;
  4.     корінцевий синдром;
  5.      радикулярний біль (радикуліт);
  6.     дегенеративні захворювання міжхребцевих дисків.

Крім того, лікування суглобів також передбачає застосування витяжки. Тракційна терапія застосовується при болях в суглобах, при наявності дегенеративних процесів (захворювання суглобів дистрофічного генезу).

Протипоказами є як загальні, характерні для любого виду лікування, так і специфічні, наприклад:

  1.   хвороби з наявністю подразнення спинного мозку; 
  2.  рубцевих і спайкових процесів;
  3.   анкілоз суглобів і сегментів хребта;
  4.  виражений спондильоз хребта;
  5.   грижа хребта з фрагментацією диску;
  6.   нестабільність хребців;
  7.  гостра стадія захворювання (люмбаго) та інші.

Врахування протипоказів і правильно складене лікування -є запорукою ефективного і безпечного застосування тракційної терапії.

Будемо раді вас бачити за адресою м. Житомир, вулиця Любарська, 4. Телефон +38 (0412) 46-40-73; +38 (068) 073-58-60; (098) 662-72-22. Додаткова інформація на сайті: www.vidnovlennya.center

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я

Ліцензія № 659 від 8 жовтня 2015 року

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі