Події

У Житомирі хлопець зірвав із жінки ланцюжок – поліція встановила причетність затриманого до 2 розбоїв і 11 грабежів

17 July 2017, 11:21

Поліцейські міського відділу поліції перевірили та підтвердили, що 19-річнйи житомирянин, якого 14 липня затримали за пограбування жінки, причетний загалом до двох розбоїв та одинадцяти грабежів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник головного управління Нацполіції в Житомирській області Вячеслав Печененко.

«У Житомирі 14 липня затримали 19-річного парубка. Незважаючи на молодий вік, хлопець уже проходив за крадіжками і незаконному заволодінню автомобілем. За вихідні поліцейські міськвідділу поліції перевірили та підтвердили причетність затриманого до двох розбоїв та одинадцяти грабежів. Як правило, це були грабунки золотих прикрас і сумок, скоєні в під’їздах», – написав Печененко.

Так, 14 липня пре-служба ГУНП повідомила про те, що у під’їзді будинку парубок пограбував житомирянку, зірвавши з неї прикрасу із золота. Поліцейські кримінальної поліції та патрульні, які прибули на виклик, за кілька кварталів від місця події затримали схожого за описом молодика.

«За словами 39-річної заявниці та її чоловіка, який оперативно і повідомив про подію до поліції, близько 12.40, коли жінка поверталась додому, на сходинковому майданчику першого поверху до неї несподівано підбіг незнайомець та зірвав із шиї золотий ланцюжок. Потерпіла встигла побачити, що грабіжник побіг дворами у напрямку вулиці Вітрука», – йдеться у повідомленні.

Отримавши від заявниці зовнішній опис молодика, поліцейські кримінальної поліції Житомирського відділу та патрульні розпочали обстеження прилеглих до місця події кварталів.

На одній з вулиць помітили схожого парубка, який, у свою чергу, завбачивши поліцейських, кинувся бігти. Коли його наздогнали і зупинили, з’ясувалось, що він є 19-річним жителем обласного центру, про безвісне зникнення якого у травні 2017 року до поліції повідомляли його рідні.

Водночас на місці події працівники слідчо-оперативної групи вилучили ланцюжок, що, ймовірно, належить заявниці. Наразі слідчі заходи ще тривають.

«Ми підозрюємо, що затриманий причетний не лише до цього грабежу, а й інших подібних, що відбувались у місті упродовж травня-липня. Нині розпочато перевірку цієї інформації, а також місця перебування парубка упродовж останніх місяців», – коментував тоді начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.

Відповідні відомості будуть внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Хлопця затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

Фото ГУНП

Як повідомляв Житомир.info, поліція розшукує чоловіка, який під виглядом електромонтера виніс з квартир житомирян майже 20 тис. грн.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі