Культура

За лаштунками виставки житомирського фотографа та кінематографіста В’ячеслава Майбороди. Фоторепортаж

18 July 2017, 18:03

Упродовж 19 липня – 9 серпня житомиряни зможуть віртуально мандрувати Україною і світом у Домі української культури за допомогою виставки В’ячеслава Майбороди – фотографа, кінематографіста, керівника відділу кіно-, телемистецтва Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка.

Виставка «Від землі до неба» розташована у трьох залах. Перший присвячений Житомиру – тут розташовані фотографії найцікавіших історичних місць міста. Другий – українській духовності: тут світлини українських храмів. У третьому зібрані зображення фортець і замків.

«Закарпатська, Львівська, Хмельницька, Чернівецька області, вся географія, вся Україна охоплена. Тут у нас – твердиня, потужні захисні споруди і міста, сусідній зал – храми, а основний зал – це Житомир і визначні його місця з погляду птаху. 90% знято з квадрокоптеру, хоча є й місця, зняті з верхньої точки», – говорить фотограф.

Та фотомандрівка – це не все. Кожного дня упродовж години в Українському домі демонструватимуть фільми, зняті Майбородою під час подорожей, – про культуру та традиції світу й України.

«Всі чудові місця України, Індія, Непал, Андоманські острови, Камбоджа, і так далі, і так далі… Фільми про культуру, історію, найцікавіші місця», – розповідає автор.

А поки, у власний день народження 18 липня, з жартами та цікавими оповідками, В’ячеслав Майборода разом із друзями готують унікальну виставку, розміщуючи світлини у залах Українського дому.

Фото Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі