Політика

Проект рішення сесії Житомирської облради про заборону пропаганди гомосексуалізму видалили з сайту

20 July 2017, 09:54

З сайту Житомирської обласної ради видалили проект рішення сесії про схвалення тексту звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України щодо захисту інституції сім’ї, який був опублікований 19 липня.

Водночас депутат облради Олена Галагуза (фракції Об’єднання «Самопоміч»), яка була вказана розробником проекту рішення, заявляє, що автором є депутат ВО «Свобода», сталося «непорозуміння».

«Сталося непорозуміння щодо проекту рішення обласної ради про захист інституту сім'ї. Автором документу є депутат із ВО "Свобода", який звертався розглянути це питання на комісії з гуманітарних питань, але не завізував через об'єктивні причини. Наразі проект рішення має бути завізований автором найближчим часом, аби його розглянули на найближчій сесії обласної ради 27 липня. Наразі на цій сесії буде лише один проект рішення мого авторства, що стосується звернення про збільшення соцвиплат для дітей. З цього приводу готується тематична фотовиставка у холі обласної ради, яку можна буде побачити у день сесії», - написала вранці 20 липня Олена Галагуза на своїй сторінці у фейсбук.

Нагадаємо, в оприлюдненому зверненні пропонувалося, зокрема, вилучити словосполучення «сексуальна орієнтація» і «гендерна ідентичність» з Кодексу законів про працю України та ряду інших нормативно-правових актів, не допустити включення цих словосполучень у нові закони та нормативно-правові акти; заборонити пропаганду різних видів девіантної статевої поведінки, у тому числі у формі «маршів рівності», «прайдів», «гей-парадів», «фестивалів квір-культури» тощо; ухвалити Закон України «Про заборону пропаганди гомосексуалізму».

Новина щодо оприлюдненого звернення викликала жваве обговорення у соцмережах.

Станом на ранок 20 липня проект рішення з сайту видалений

Як повідомляв Житомир.info, учасниця цьогорічного «Маршу рівності», який проходив 18 червня у Києві, назвала Житомир «не сильно гомофобним».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі