Місто

Як у Житомирі відкривали спортмайданчик, встановлений завдяки бюджету участі. Фоторепортаж

28 July 2017, 13:15

У Житомирі 28 липня по вулиці Михайла Грушевського 71/105 відкрили унікальний спортивний майданчик. Побудований він в рамках реалізації проектної пропозиції бюджету участі «Островки здоров’я для всіх», що перемогла під час загальноміського голосування у 2016 році.

На спортивному майданчику можуть займатися діти, дорослі та люди з обмеженими можливостями. Автором проекту стала житомирянка Галина Шевчук. Спортивний майданчик розбитий на 4 умовні сектори-островки. У першому секторі встановлено дитячий спортивно-гімнастичний комплекс та гойдалка для чотирьох. У другому секторі – тренажер «талія», повітряний ходок, комплекс брусів, турнік для нижнього пресу, орбітрек, жим ногами, тренажер твістер. У третьому секторі – тренажер «рулі», штанга вертикальна та велотренажер. У четвертому – гойдалка для людей з обмеженими можливостями. Загальна вартість проекту склала 240 600 тис. грн.

«Цей проект один із бюджету участі і є важливим для нас, тому що він направлений на здоров’я наших дітей. Наша задача – відірвати дітей від смартфонів, комп’ютерів, витягнути з квартир і дати їм можливість займатися на свіжому повітрі. По-перше, вони між собою спілкуються, по-друге, люди самі, своїм голосуванням, визначили, що їм потрібно. По бюджету міста у нас буде встановлено ряд спортивних майданчиків. І далі, в цьому році, на бюджет участі у нас подано 100 заявок, зараз у нас іде верифікація проектів, і ті проекти, які будуть відібрані, там також є і дитячі, і спортивні майданчики, можуть бути встановлені», - сказав Сергій Сухомлин.

Авторка проекту Галина Шевчук, дуже задоволена новим спортивним майданчиком на вулиці Михайла Грушевського.

«Я більш ніж задоволена реалізацією цього проекту. Я хочу висловити велику подяку за якість роботи. Практично дві неділі виконувалися будівельні роботи. Люди приходили, місцеві і допомагали. З інших дворів вже приходять на наш майданчик, навіть пенсіонери приходять», -  розповіла Галина Шевчук.

Автор проекту Галина Шевчук

Фото Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі