Місто

Реконструкція бою та концерт військового оркестру – у Житомирському військовому інституті відбувся достроковий випуск

29 July 2017, 15:30

29 липня близько двадцяти військових офіцерів отримали дипломи про закінчення Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова. Через проведення АТО на сході України молоді військовослужбовці випустились достроково. Привітати випускників зібрались їх рідні, близькі та молодші товариші.

Урочистості розпочалися з відкриття та символічного перерізання стрічки оновленого входу до військового інституту з пам’ятними знаками, що стало можливим за підтримки Житомирської міської ради та особистого сприяння міського голови.

За словами начальника Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова Олександра Левченка, усі офіцери отримали знання, які необхідні для несення служби у лавах Збройних сил України.

«Запевняю, що всі без винятку офіцери - високопідготовлені. І в умовах російської агресії ми робили значний ухил на те, щоб навчити їх саме тому, що потрібно зараз у зоні проведення АТО. Вони максимально, особливо в останні два роки, займались польовими навчаннями і більшість своїх занять вони провели на техніці і на полігонах. З радістю можу доповісти, що черговий випуск наших офіцерів пройшов згідно планів і ми пишаємось тим, що направляємо у війська достойних лейтенантів», - сказав начальник Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова Олександр Левченко.

Самі ж випускники кажуть: після отримання дипломів мають змішані почуття.

«Чесно кажучи, колись давно я не могла б навіть подумати, що я зроблю такий вчинок, але я вирішила спробувати як воно. Адже я небайдужа до своєї країни і мені болить серце, коли в нас таке відбувається. Зараз почуття гордості за те, що я вже лейтенант, випускаюсь. І також почуття смутку за інститутом, але я думаю, що прийшовши у війська, ми свою частку допомоги нашій країні внесемо», - переконана випускниця Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова Ірина Бугира.

Не приховують гордості за своїх дітей і батьки молодих військових офіцерів.

«Батьківські відчуття вони завжди такі трепетні. Розумію, що тяжко буде. Жалко доньки, вона знає офіцерське життя. Я сам офіцер, працюю в правоохоронних органах і знаю, якими нелегкими є погони, як тяжко вони даються. Але вона це вибрала, це її вибір», - ділиться батько випускниці Віктор Бугира.

«Ми дуже пишаємось тим, що в наш час наших дітей, я з гордістю можу назвати військовими офіцерами. Я хочу побажати, щоб все у них було добре. Дуже хвилюючий момент. Дійсно, не можна дивитись без сліз. Начебто, тільки ось вони вступили до цього інституту і вже вони випускаються. І я, дивлячись на свого сина, можу з гордістю сказати - це військовий офіцер», - каже мама випускника Оксана Павлусенко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі