Події

Сільський голова в Житомирській області попався на хабарі у 8 тис. грн

31 July 2017, 12:31

Слідчі прокуратури Житомирської області спільно із Службою безпеки затримали із хабарем у 8 тис. грн голову однієї з сільських рад Ружинського району.

Про це 31 липня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«У понеділок, 31 липня 2017 року, слідчим відділом прокуратури Житомирської області спільно із спецпідрозділом «К» регіонального Управління СБУ затримано голову однієї із сільських рад Ружинського району під час одержання ним неправомірної вигоди на суму 8 тис. грн. Сільський голова вимагав та одержав від заступника директора місцевого товариства з обмеженою відповідальністю таку суму коштів за неперешкоджання підприємницькій діяльності, пов’язаній із виготовленням цегли. Посадовця затримали на «гарячому» сьогодні вранці, близько 9 години, у службовому кабінеті органу місцевого самоврядування», - інформує прокуратура.

На даний час у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України триває досудове розслідування, яке проводиться слідчим відділом прокуратури Житомирської області.

Неправомірну вигоду вилучено, вирішується питання щодо повідомлення про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення сільського голови від посади, - пише прес-служба.

Санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно затриманий у Житомирі еколог щомісяця «заробляв» на хабарах 20-30 тис. грн.

Фото прес-служби прокуратури Житомирської області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі