Місто

Житомиряни потерпають від рекордної спеки

1 August 2017, 16:52

Рекордну для міста 35-градусну спеку зафіксували 1 серпня у Житомирі.

«Дуже жарко, але є фонтани, вода, ми купаємося, прискаємося і зараз будемо їхати на річку», - розповідає Ксенія Скорнякова.

У той час, коли молодь бавиться біля фонтанів, люди літнього віку скаржаться на погане самопочуття.

«Ой, не питайте, дуже тяжко, я - гіпертонік, то переношу дуже тяжко. Ой, ось стою, шукаю тіньок трошки, відпочину та й піду. Я такими перебіжками», - розповідає пенсіонерка Леоніда Романюк.

«Ой, погано, але в поліклініку треба. В мене є і ліки, в мене є вода, в мене все є», - говорить пенсіонерка Лідія Недашківська.

В області фіксують зростання кількості викликів «швидкої допомоги», частіше почали звертатися пацієнти з серцево-судинними захворюваннями.

«На вчорашню добу у нас було 775 викликів, з них по серцево-судинним захворюванням порядку 250, тобто в такий період у нас фіксується 180, до 200, тобто незначне збільшення трошки є», - зазначає головний лікар КУ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради Анатолій Сова.

За прогнозами синоптиків, спека у Житомирі буде триматися щонайменше до кінця тижня, тож медики радять людям не виходити на вулицю з 11 до 16 години, носити світлий одяг, пити якомога більше води і уникати фізичних навантажень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі