Місто

Житомирський виконком затвердив нові тарифи для 16 ЖЕКів із зауваженням Антимонопольного комітету

2 August 2017, 11:57

Виконком Житомирської міської ради затвердив нові тарифи для 16 ЖЕКів, 7 з яких  – приватні.

Рішення про нові тарифи були затверджені на засіданні міськвиконкому 2 серпня.

До кожного проекту рішень члени виконкому включили пункт – зауваження від Антимонопольного комітету України.

«Складати акти виконаних послуг (робіт) з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій окремо за кожним будинком по кожній з складових переліку послуг з утримання будинків в споруд та прибудинкових територій. У рік проведення поточного ремонту складати комісією перелік робіт, кошторис та акти приймання робіт з поточного ремонту і відповідно до вимог Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, затверджених наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17.05.2006 №76», - зазначається у зауваженні Житомирського обласного територіального відділення АМКУ.

Заступник мера Олександр Фещенко пояснив, як це впливатиме на тарифи.

«Зараз ми встановлюємо плановий тариф, який буде щомісяця висвітлюватися. Якщо послуга не надавалася, то вона не включається в тариф за місяць. Ми зараз робимо такий метод контролю, який буде фактично контролювати надання послуг по кожному будинку, по кожній послузі», - пояснив Олександр Фещенко.

Мер Житомира зауважив, що підняття тарифів – це непопулярне рішення, але якщо виконком не проголосує, то приватні ЖЕКи можуть звернутися до суду і встановити нові тарифи.

«В Житомирі 51% мешканців отримують субсидії, половина цих тарифів покривається субсидіями, які надає держава. Підняття тарифів – це непопулярне рішення. Вже є проект рішення про скорочення кількості ЖЕКів», - повідомив Сергій Сухомлин.

Під час голосування мер запросив виступити директора ЖЕКу, який пояснив необхідність підняття тарифів.

«Ситуація вкрай складна, тупікова можна сказати. Борг по заробітній платі складає 400 тисяч гривень, немає обігових коштів для підготовки до зими», - сказав Василь Черниш, директор ЖЕКу №6, який обслуговує мікрорайон Маликова.

Нові тарифи встановлені для наступних комунальних ЖЕКів: №№1, 5, 6, 9, 11, 13, 14, 15, 16. Також змінені тарифи для 7 приватних ЖЕКів: ТОВ «Керуюча компанія «КомЕнерго-Житомир», «ВЖРЕП №4», «ВЖРЕП №8», «АММОНН», ДП «Металіст» ВАТ «Атмашбуд», ДП «Промжитлобуд» фірми «Житомирінвест», «Будзамовник».

Мер звернув увагу  на приватне підприємство «АММОНН», яке обслуговує будинки в центрі міста, біля майдану Соборного.

«Дуже багато скарг на це підприємство. Треба приймати рішення протягом місяця, можливо, розривати угоду і передати цю територію нашому комунальному підприємству», - звернувся мер Сергій Сухомлин до заступника з питань ЖКГ під час прийняття рішення по ПП «АММОНН».

Під час голосування за підняття тарифів утримувалися два члени виконкому: представник ВО «Батьківщина» Олександр Блощинський та Анатолій Лисенко від Радикальної партії.

На засіданні присутні 19 членів виконкому з 25. У порядку денному – 53 питання.

Нагадаємо, про намір комунальних та приватних ЖЕКів Житомира змінити тарифи стало відомо в лютому 2017 року.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські ЖЕКи піднімали тарифи в травні 2016 року, а до того просили владу підняти квартплату на 30%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі