Місто

У День ВДВ на військовому цвинтарі у Житомирі більше сотні десантників вшанували пам’ять побратимів

2 August 2017, 12:27

Кількасот людей прийшли 2 серпня на військове кладовище у Житомирі, щоб у День ВДВ вшанувати пам‘ять бійців, які віддали життя, обороняючи українські кордони.

Священики прочитали молитву і зачитали імена усіх полеглих десантників з Житомирської області.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять усіх загиблих воїнів-десантників. Всі вони живуть у нашій пам’яті, в наших серцях, у наших душах. Нехай Господь Бог упокоїть душі усіх загиблих наших воїнів і нехай їх оселить там, де всі правидні перебувають», - сказав військовий капелан отець Володимир Янчук.

Більше сотні десантників, які прийшли у цей день на цвинтар вітали один одного і пригадували своїх загиблих побратимів.

«День ВДВ - це професійне свято, а сюди я приходжу для того, щоб пом'янути своїх друзів, хлопців, з якими служив. З деякими я просто знайомий, з деякими дружив. Діма Ільницький взагалі мені, як син був - це мій командир взводу, Артем Сілко - я його призивав до армії, Саша Скульський - це мій друг з лейтенантських пір. Завтра у мене відпустка закінчується, я знову їду в війська. Не завжди виходить, але коли є можливість, я завжди приходжу. Мені дуже подобається, як Україна відзначає День ВДВ. Нема купання у фонтані, немає безглуздого погрому ринків, люді просто зустрічаються на могилах побратимів, люди спокійно відзначають це свято. Мені подобається, як в Україні відзначають це свято», - розповів десантник Геннадій Іванов з позивним «Баварець».

Рідні полеглих Героїв, прийшовши на цвинтар з дітьми, не стримували сліз.

«Цей День десантника об’єднав нас усіх. Тут зустрічаються не просто однополчан, а це як його брати, як рідня його. Кожен щось своє розказує, от сьогодні нам теж розповіли, як він загинув. Кажуть, до останньої хвилини бачили, але нічого не могли зробити, бо теж були поранені», - розповіла теща загиблого десантника Андрія Когана.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі