Місто

Директор КП «УАШ» розповів, скільки води в спеку йде на зрошення житомирських вулиць

3 August 2017, 10:15

2 серпня на дороги Житомира «вилили» 9 бочок води.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор КП «Управління автомобільних шляхів» Сергій Янушевич.

«Сьогодні (2 серпня), по місту, працювало дві спецмашини, які виконували полив вулиць міста водою. Такі роботи виконуються у особливо спекотні дні, коли температура сягає більше 30 градусів. Протягом робочої зміни, водії вилили на автошляхи 9 бочок води, а це, приблизно, 55 куб.м. Завтра, якщо спека триватиме - продовжимо полив», - написав Сергій Янушевич.

У коментарі Житомир.info директор КП «УАШ» Сергій Янушевич розповів, що однієї бочки води вистачає на 5 кілометрів дороги.

«В першу чергу ми виходимо з тієї ситуації, скільки техніки у нас є для поливу, наразі це 2 машини. Однієї бочки для поливу вистачає на 5 км. Тобто, вода закінчується, водій їде набирати нову, і знову продовжує полив. В основному поливаються центральні вулиці, де є велике скупчення автомобілів, і де дуже швидко осідає пил. У Житомирі протягом трьох останніх діб середньодобова температура більше +27 градусів, і у нас здійснюється полив. Сьогодні, поки до обіду не плануємо поливати, адже вже на після обіду прогнозують дощі з грозами», - розповів Сергій Янушевич.

Як повідомляв Житомир.info, у четвер, 3 серпня, у Житомирській області очікується спека до +37°.

Фото Сергія Янушевича

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі