Політика

«Фонд родини Розенблат» видасть книгу з віршами житомирських школярів

8 August 2017, 13:45

Збірку дитячих поезій учасників конкурсу «Моя рідна українська мова» готує до друку Фонд родини Розенблат. Восени в Житомирі відбудеться презентація цього видання. До книги увійдуть роботи юних поетів, які брали участь у конкурсі «Моя рідна українська мова».

«Ми допомагаємо обдарованим школярам. Важливо, аби вони знали, що їхні таланти потрібні, що є люди, які вірять у них і підтримують. Тому ми вирішили видати збірку дитячих творів. Щоб учасники цього творчого конкурсу мали пам’ять про цей захід, щоб житомиряни знали, які таланти є в нашому місті», - наголосив співзасновник Фонду родини Розенблат, народний депутат України Борислав Розенблат.

У лютому-березні 2017 року більш ніж 80 житомирських школярів різного віку долучилися до конкурсу «Моя рідна Українська мова», який організував «Фонд родини Розенблат». Для участі у конкурсі потрібно було записати відео того, як школярі читають вірш українською мовою. Можна було обрати твір відомих поетів або ж продекламувати вірш власного авторства і надіслати відеозапис організаторам.

«Коли до нас почали надходити перші роботи, ми одразу побачили, що дітки перевершили наші очікування! Прийшли дуже багато авторських робіт! Чудові, глибокі вірші пишуть учні 5-9 класів. Ця поезія вражає своєю глибиною і сильними образами. Діти дуже тонко відчувають світ, природу, почуття, а, головне, вміють передати ці всі емоції влучними словами. Коли ми побачили рівень цих поезій, театральну майстерність, з якою діти декламували твори – ми були вражені. Фаховому журі було нелегко обрати кращих», – розповіла засновниця благодійного фонду Олена Розенблат.

Підбили підсумки творчого конкурсу 17 березня у Житомирському міському палаці культури, відзначивши юних лауреатів і дипломантів. Усі учасники отримали дипломи, книги та квитки в кінотеатр на два сеанси мультфільмів. А для 25 лауреатів «Фонд родини Розенблат» влаштував поїздку у Київ до Мистецького Арсеналу на виставку «Музей новин».

«Зараз ми працюємо над тим, аби ці талановиті дитячі вірші вийшли в одній збірці. Ми плануємо провести презентацію цього видання, куди  запросимо учасників конкурсу «Моя рідна українська мова». Юні поети також обов’язково отримають примірники книги зі своїми віршами», - ділиться Олена Розенблат.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі