Влада

Президент звільнив голову РДА в Житомирській області, якому депутати райради висловили недовіру

8 August 2017, 20:56

Василь Купрійчук звільнений з посади голови Коростишівської районної державної адміністрації Житомирської області.

Відповідне розпорядження 8 серпня підписав президент України Петро Порошенко.

Президент розпорядився звільнити Василя Купрійчука з посади голови РДА «відповідно до частини дев’ятої статті 118 Конституції України».

Частина 9 вказаної статті Конституції передбачає, що «якщо недовіру голові районної чи обласної державної адміністрації висловили дві третини депутатів від складу відповідної ради, Президент України приймає рішення про відставку голови місцевої державної адміністрації».

Нагадаємо, у червні 2017-го депутати Коростишівської райради висловили недовіру Василю Купрійчуку зокрема через те, що «місцеві бюджети сільських рад втратили суттєві надходження».

Як повідомляв Житомир.info, Василь Купрійчук був призначений головою Коростишівської райдержадміністрації 29 квітня 2016 року. У вересні 2016 року народний депутат від Житомирської області Павло Дзюблик (фракція «Народний фронт») звернувся до голови Національного антикорупційного бюро України з проханням перевірити факти вимагання головою РДА Купрійчуком  коштів з підприємців на святкування річниці незалежності України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі