Події

Жнива: в селі під Житомиром горів трактор, а в Малинському районі – комбайн та жито

11 August 2017, 14:38

10 серпня о 16:45 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що поблизу села Левків Житомирського району зайнявся трактор.

Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС у Житомирській області.

«На місці події вогнеборці 11-ї Державної пожежно-рятувальної частини з’ясували, що трактор для скошування Е-303 повертався з поля по ґрунтовій дорозі, і в кабіні раптово почало диміти. Водій швидко залишив транспортний засіб, передзвонив своєму колезі, щоб той викликав рятувальників та допоміг йому. І до прибуття бійців ДСНС водії намагалися самостійно гасити пожежу. Вже зусиллями вогнеборців о 17:17 пожежа локалізована та о 17:41 – ліквідована», - інформують рятувальники.

Вогнем знищено кабіну та колеса. На гасіння пожежі залучено 1 одиниця пожежної техніки та 4 чоловіки особового складу. Причина займання наразі встановлюється.

Минулого тижня вогнеборці гасили комбайн, який загорівся на житньому полі в Малинському районі.

«4 серпня об 11:42 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння комбайна «Case» під час збирання врожаю на полі поблизу с. Головки Малинського району. Про це рятувальників сповістив сам комбайнер, який помітив, що з місця розташування акумуляторних батарей йде дим. Чоловік зупинився та намагався загасити займання самотужки за допомогою вогнегасника. Після невдалих спроб викликав рятувальників. А тим часом приборкати пожежу первинними засобами пожежегасіння кинулися допомагати і випадкові водії-очевидці, які рухалися по трасі повз поле», - інформує управління ДСНС.

По прибуттю на місце події вогнеборці встановили, що вогонь від комбайну перекинувся на посіви жита. Спільними зусиллями бійців ДСНС та залучених до ліквідації пожежі працівників лісгоспу і сільгосппідприємства вже о 12:39 пожежу вдалося локалізувати та о 13:30 – ліквідувати. Вогнем знищено комбайн та 3,5 га посівів жита на кореню. Загиблих і травмованих немає.

Попередня причина пожежі – коротке замкнення клеми акумуляторної батареї комбайну.

Фото з сайту управління ДСНС

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі