Культура

Яблунева дискотека та ярмарок – на Спаса в «Українському домі» у Житомирі відбудеться родинне свято

18 August 2017, 17:40

В Домі української культури у Житомирі, 19 серпня, о 12:00 відбудеться родинне свято «Яблучний Спас».

Про це Житомир.info розповіли в управлінні культури Житомирської міської ради.

«19 серпня за новим стилем – давнє народне свято – Другий Спас або Яблучний Спас. У церковному календарі це свято отримало назву Преображення Господнього. У цей день освячують груші, яблука, мед і обжинкові вінки або жмут колосся жита й пшениці», - поінформували в управлінні культури.

В програмі заходу:

✓Ярмарок «Яблуневий водограй»;

✓Сімейна ігрова програма «Яблуко від яблуньки»;

✓Концертна программа;

✓Майстер – класи, аквагрим;

✓Яблунева дискотека.

Також у коментарі Житомир.info спеціалісти управління культури розповіли, що під час родинного свята 5 житомирських виробників продаватимуть свої смаколики.

«На Спаса у нас заплановане родинне свято. Цього дня в «Українському домі» буде ярмарок під час якого 5 виробників продаватимуть свої смаколики, в тому числі виготовлені з яблук. Під час заходу дітей розважатимуть аніматори, буде багато цікавого для батьків та їх дітлахів. На останок ми організовуємо дискотеку, під час якої відбудеться майстер-клас з танцю», - розповіли в управлінні культури.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 17 серпня розпочався ІІІ Міжнародний фестиваль мистецтв «Пісенний Спас» імені Володимира Шинкарука, який триватиме до 20 серпня 2017 року. Фоторепортаж можна переглянути тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі