Економіка

За 7 місяців через Житомирську митницю ввезли 28 електромобілів, найбільше – з Польщі

22 August 2017, 11:21

За 7 місяців поточного року через Житомирську митницю на митну територію України ввезено 28 електромобілів, з них 5 громадянами та 23 - юридичними особами.

Про це 22 серпня Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської митниці ДФС.

«Імпорт зріс у 14 раз в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року, що популяризує та забезпечує темпи розвитку екоринку України. До Державного бюджету України від ввезення електромобілів надійшло 861,29 тис. грн митних платежів. У травні 2017 було ввезено 5 авто з електричними двигунами, у червні – 7 шт., липні – 9 шт.», - інформує митниця.

За даними прес-служби, найбільше  електромобілів ввезено з Польщі - 32%, з США та Німеччини - по 29%, Чехії - 7%, Грузії - 3%. Найпопулярнішим серед ввезених електромобілів є бренд Nissan, представлений двома моделями: Leaf та E-NV200. Країна-виробник електромобілів, що ввезені в Україну: США - 61%, ЕС - 36%, Китай - 3%. Найбільше електромобілів з роком випуску 2014-м, таких авто 13 шт., 2015 – 5 шт.,  2013 - 5 шт., 2016 – 2 шт. 

Житомирська митниця ДФС також надає перелік стимулів, які активізували  ввезення електромобілів на територію України:

  • ставка мита становить нуль відсотків, що стало найбільшим індикатором для власників електромобілів. Власники електромобілів сплачують лише фіксовану ставку акцизу 109 чи 129 євро та податок на додану вартість в розмірі 20% від вартості електромобілю з урахуванням ставки акцизу;
  • електоромобіль не повинен проходити сертифікацію та відповідати нормам «Євро-5»;
  • відсутність шкідливих викидів основна перевага електромобілів перед звичайними автомобілями є загальносвітовою тенденцією до зниження викидів парникових газів транспортом;
  • суттєва економія на пальному, на сьогодні ціна бензину є вищою за ціну електроенергії. Простота в обслуговуванні авто, яка не потребує додаткових затрат на заміну фільтрів, масла та інше. 

Нагадаємо, в 2016 році в Житомирі відкрили два пункти зарядки електромобілів.

Як повідомляв Житомир.info, власникам авто на транзитних та іноземних номерах у Житомирській області вже нарахували майже 0,5 млн грн штрафів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі