Події

Житомирський бізнесмен Леонід Крігер прокоментував обшуки у своєму будинку та на підприємстві

23 August 2017, 10:32

Увечері 22 серпня кілька правоохоронців, серед яких були представники військової прокуратури Західного регіону та Служби безпеки України, прийшли із обшуками до приватного будинку генерального директора котлозаводу «КРІГЕР» Леоніда Крігера.

За словами військових прокурорів, Шевченківський районний суд міста Львова ухвалив провести обшуки в будинку житомирського бізнесмена, оскільки він є фігурантом кримінального провадження щодо розкрадання коштів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), виділених на проведення енергозбереження КП «Міськтеплоенергія» Кам'янець-Подільської міської ради, яке нібито за завищеною вартістю купило обладнання у ТОВ «Котлозавод Крігер».

У присутності адвокатів військовий прокурор зачитав ухвалу Шевченківського районного суду м. Львова дружині Леоніда Крігера, оскільки самого бізнесмена на місці не було.

Після вручення копії ухвали адвокатам Леоніда Крігера правоохоронці зайшли в будинок для проведення обшуку та інших слідчих дій.

Телефоном журналістам Житомир.info генеральний директор котлозаводу «КРІГЕР» повідомив, що зараз разом з іншими керівниками заводу перебуває за кордоном. Звинувачення у змовах Леонід Крігер відкидає та вважає їх безпідставними.

«Це міжнародний тендер, який проводив міжнародний банк. Це йде ціла процедура, і переможця затверджує Європейський банк (ЄБРР - ред.), міжнародний банк. Тому ніяких закупівель окремих чи змови і бути не могло. Там виступало 4 компанії, і ми пішли туди консорціумом з французами, з німцями і з нами. Це був міжнародний тендер, який розігрувався на території Кам'янця-Подільського в присутності іноземних представників, і переможця визначала європейська комісія. Зараз йде завершальна фаза, зараз поїхали на прийом обладнання, комплектуючого для цієї станції. З Данії, з Угорщини, з Польщі та з Хорватії. І в цей момент, коли я і директор заводу поїхали з території України для прийому товару, робиться виїмка і арештовують мій будинок. Вриваються в нього, вриваються на завод. Я думаю, що і в директора мого заводу проводиться зараз обшук. Що це за країна, ну як таке може бути? Немає керівників, а вони роблять обшуки, а вони роблять арешти», - обурився телефоном генеральний директор котлозаводу «КРІГЕР» Леонід Крігер.

За словами адвокатів Леоніда Крігера, паралельно з обшуками в приватному будинку генерального директора слідчі дії проводились також на території котлозаводу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі