Місто

Понад півсотні курсантів Житомирського військового інституту присягнули на вірність українському народу

26 August 2017, 14:53

Вранці 26 серпня 63 курсанти-першокурсники Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова присягнули на вірність українському народу. На урочисту церемонію складання присяги приїхали представники Міністерства оборони України, керівництво військового інституту та рідні курсантів.

«Я дуже горда за себе. Я не побоялась цієї відповідальності і вступила саме в цей навчальний заклад. Це важливий крок для самовдосконалення та вдосконалення нашої країни. Я закінчила Волинський військовий ліцей. І не побоялась сюди вступити. Ще два роки тому я вирішила, що військова служба - це для мене. Я з гордістю прийму це. І з гордістю пройду свій військовий шлях», - каже курсант Житомирського військового інституту ім.С.П.Корольова Анна Сидоренко.

«Професія військовослужбовця, на мою думку, це дуже відповідальна професія, тому що вони захищають наші кордони, наше мирне небо та нашу батьківщину. Я теж хочу цим займатись. Тому я вступив до військового інституту. Я до цього навчався ще в автомобільно-дорожньому коледжі. Але пізніше я зрозумів, що я хочу бути військовим. Мені це подобається. В мене лежить до цього душа і я хочу цим займатись», - розповів курсант Житомирського військового інституту ім.С.П.Корольова Олександр Цьомик.

За словами начальника військового інституту генерал-майора Олександра Левченка, кількість вступників свідчить про високий рівень патріотизму української молоді.

«Сьогодні дуже знаменний день в нашому навчальному закладі. Молоде поповнення - 63 чоловіки сьогодні прийняли присягу на вірність народу України. Знаменна подія, бо зараз фактично йде російська агресія. І з одного боку здавалось би, що кількість бажаючих може зменшитись, але навпаки. Я доповідаю вам, що патріотизм нашої молоді зростає. І це видно по кількості вступників, видно по конкурсу, який є до інституту. Молоді хлопці та дівчата хочуть йти та служити. Незважаючи на ту загрозу, яка існує зараз. В тому числі і життю військовослужбовців. Тому що кожен наш випускник, офіцер, він однозначно йде на війну», - переконаний начальник Житомирського військового інституту ім.С.П.Корольова Олександр Левченко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі