Політика

У Житомирському апеляційному суді із запізненням розпочалося засідання у справі блогера Муравицького, якого підозрюють у держзраді

28 August 2017, 10:36

У Житомирському апеляційному суді 28 серпня із запізненням розпочалося судове засідання у справі блогера Василя Муравицького, якого підозрюють у державній зраді.

За словами журналістів Житомир.info, які знаходяться в приміщенні суду, конвой запізнився майже на 30 хвилин. Також на засідання прийшли громадські активісти.

Подробиці дивіться у сюжеті

Нагадаємо, 18 серпня судове засідання у справі блогера Василя Муравицького з Житомира, якого підозрюють у державній зраді, знову не відбулося, через те, що один із суддів був у відпустці.

Як повідомляв Житомир.info, 1 серпня 2017 року в Житомирі СБУ проводила слідчі дії стосовно блогера. Як стало відомо, мова йде про Василя Муравицького  – колишнього місцевого журналіста 1984 р.н., який зараз активно публікує антиукраїнські матеріали та коментує події в Україні для проросійських ЗМІ. У 2011 році Василь Муравицький, на той час – журналіст інтернет-видання «Журнал Житомира», отримав нагороду від міської влади за І місце в конкурсі «Журналіст року» (номінація «Кращий журналіст друкованих та електронних ЗМІ»). Правоохоронці встановили, що житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації, тематику та бажаний зміст матеріалів він отримував поштою або на месенджер. Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі.

2 серпня Муравицького взяли під варту, а 9 серпня Житомирський обласний апеляційний суд переніс слухання у справі про зміну запобіжного заходу блогерові, бо не отримав матеріали справи від Корольовського районного суду м. Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі