Місто

Житомир став першим в Україні містом, де проїзд у комунальному транспорті можна оплатити банківською карткою

5 September 2017, 18:27

Оплачувати проїзд не лише готівкою чи електронним квитком, але й безконтактною банківською карткою VISA - така можливість з’явилася у пасажирів житомирського електротранспорту. Нову технологію Житомирська міська рада впроваджує спільно з компанією Visa і «ПриватБанком»

«Насправді, сьогодні це унікальна подія, оскільки місто Житомир - перше місто в Україні впроваджує можливість безконтактної проїзду в усьому наземному комунальному транспорті. Подібне рішення є в місті Лондон, подібне рішення є в трьох містах Чехії. Це рішення на рівні найкращих європейських стандартів», - розповідає в.о. голови регіону СНД і Південно-Східної Європи компанії Visa Дмитро Крепак.

Проект направлений на забезпечення оплати проїзду без використання готівки. Першим банком, який зголосився надати свій майданчик для впровадження безготівкового розрахунку став «ПриватБанк».

«Ми з задоволенням та ентузіазмом долучилися до транспортного проекту міста Житомира, спільно з компанією VISA реалізувавши можливість розрахунку картами за проїзд у міському комунальному транспорті. Як інноваційний банк ми не могли стояти осторонь технологічного рішення, яке дозволить спростити життя місцевим жителям. Ми починаємо з карт, які є безконтактними, які мають технологію NFC або технологію PayPass. На сьогодні таких карток у місті Житомирі тільки ПриватБанком видано більше 2,5 тис.», - розповів директор Житомирського регіонального управління ПриватБанку Вадим Хиля.

«Повірте, це не створюється якийсь продукт для 2,5 тисячі осіб. Це проект для всіх житомирян і вони повинні отримати можливість розраховуватися зручним для них способом: проїзний пластиковий квиток, чи це кредитна картка, або це QR-код - тут ніяких обмежень не повинно бути. Люди повинні отримати можливість», - розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

У 110 тролейбусах міста встановлені стаціонарні термінали для прийому безконтактних платежів.

Крім цього, з 5-го вересня житомиряни мають змогу розраховуватись за проїзд у трамваях і за допомогою сканування QR-коду. Технологія дозволяє придбати і закомпостувати електронний квиток за допомогою мобільного додатку Приват24, відсканувавши лише QR-код зі спеціального стікера у транспорті.

Той, хто досі не має безконтактної картки Visa, може звернутися у будь-яке відділення ПриватБанку.

«Відділень близько 30-ти у місті Житомирі. У будь-яке відділення звертаєтесь, кажете, що мені потрібна карточка з PayPass, або з NFC-технологією, лічені хвилини для власника діючої карти, ця карта буде видана і вже готова працювати. Більше того, на базі карти універсальної передбачена можливість встановлення певного банківського ліміту, і безвідсотково користуватися кредитними коштами банку», - розповів Вадим Хиля.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі