Культура

Фестиваль «трьох девяток» у Коростені: деруни від Москаленка та селфі з картоплянцями

11 September 2017, 09:43

У місті Коростень Житомирської області 9 вересня пройшов ІХ Міжнародний фестиваль дерунів.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

«На гостини до трьох дев’яток» - під таким гаслом пройшов 9 вересня у м. Коростені ІХ Міжнародний фестиваль дерунів (09.09 і дев’ятий за рахунком – ред.). Тисячі жителів з усієї області та з-за кордону зібралися цього дня, аби вкотре відчути неповторний колорит дерунярського свята», - інформує облрада.

Голова облради Володимир Ширма побажав коростенцям щороку ще вище піднімати планку фестивалю, робити його ще цікавішим, аби слава про свято дерунів розходилась далеко за межі нашої держави.

«Як і кожен рік, у центрі уваги - міський голова Володимир Москаленко зі своїм майстер-класом із приготування дерунів від мера. Упродовж свята «трьох дев’яток» гостей пригощали безліччю смакових варіацій дерунів, різноманітними стравами та напоями, розважали конкурсами та виступами творчих колективів», - повідомляє облрада.

На фестивалі також визначили переможців конкурсів, зокрема, «Найкращий дерунярський ласун», «Найкраща вишиванка, виготовлена власноруч», «Селфі з дерунами», «Краща пісня, частушка, історія, анекдот, девіз, вислів про деруни», «Поробки про деруни або з дерунами», «Найбільший овоч, фрукт, що виріс на Коростенщині», «Дивовижна самобутність» та «Коса-дівоча краса».

Як повідомляв Житомир.info, 9 вересня в Коростені відбувся традиційний Міжнародний фестиваль дерунів, а День міста, крім Житомира, відсвяткували міста Чуднів та Баранівка Житомирської області.

Фото облради і з сайту міста Коростень

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі