Місто

У Житомирі з’явилась нова 147 маршрутка, яка возить людей у Довжик і бере плату з пенсіонерів

11 September 2017, 12:26

З минулого тижня у село Довжик Житомирського району почала ходити маршрутка №147.

Про це повідомляють користувачі соцмереж і додають фото.

Жителі Довжика розповіли Житомир.info, що задоволені новим маршрутом, бо він «ходить, як годинник», однак пенсіонерам доводиться їхати за повну вартість, оскільки маршрут перейшов у розряд приміських, і водії надають всього два пільгових місця в салоні. Також люди розповідають, що в Довжик продовжує ходити приміський маршрут №102, з перевізником якого нещодавно розірвали договір.

Директор приватного підприємства «Шеріфф» Олександр Янчук, який обслуговує маршрут №47, 11 вересня розповів Житомир.info, що 147 маршрут – це той же 47-й, який віднедавна називається «майдан Путятинський – Довжик», і їздить він тимчасово, доки в ОДА шукають нового перевізника. Він перевозить безкоштовно 5 пільгових категорій, в перелік яких пенсіонери не входять.

«Чи залишимося 47-м, чи їздитимемо під номером 147, буде видно: 15 вересня цього року в нас закінчується термін дії договору з міською радою, і невідомо, чи його продовжать. Паралельно ми подали документи в ОДА на сполучення з Довжиком. Де пройдемо – там і працюватимемо. Головне – не залишитися без роботи», - прокоментував Олександр Янчук.

Начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації Роман Крисюк підтвердив Житомир.info, що з ПП «Шеріфф» укладений тимчасовий договір на перевезення пасажирів села Довжик, і маршрут є приміським, оскільки виходить за межі Житомира.

Начальник управління підтвердив, що на маршруті Житомир-Довжик продовжує працювати перевізник Юрій Дорогов, з яким ОДА в серпні цього року розірвала договір через невиконання графіків руху.  

«Були неодноразові скарги людей на недотримання графіків руху, були перевірки, в село заїжджало всього дві машини цього перевізника. Ми з ним розпрощалися, але, наскільки мені відомо, ПП Дорогов звернувся до суду з тим, щоб оскаржити рішення про розірвання договору, бо вважає, що скарги пасажирів не можуть бути підставою для цього», - розповів Роман Крисюк.

З його слів, працівники Укртрансбезпеки мало не щодня штрафують перевізника 102 маршруту на 1700 гривень за рух без договору, однак він вперто продовжує працювати.  

«Управління готує лист до управління з боротьби з економічною злочинністю, аби його представники вжили заходів до припинення діяльності перевізника, який працює за межами правового поля», - каже Крисюк.

Також, зі слів посадовця, вирішується питання про відшкодування Кам’янською сільською радою, до якої належить село Довжик, проїзду пільгових категорій громадян, щоб водії, як у місті, не брали плату з пільговиків, в тому числі з пенсіонерів.

«За моїми даними, питання відшкодування винесуть на сесію сільради вже в жовтні цього року», - сказав Крисюк.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року у Довжик в пробному режимі пустили маршрутку №47

Як повідомляв Житомир.info, жителі Довжика ще з 2008 року скаржилися на незадовільний графік руху маршруту №102. На початку 2016 року, після чергової скарги сільради про те, що маршрутки їздять незадовільно, управління транспорту пообіцяло змінити перевізників.  У травні 2016 року стало відомо, що громада Довжика відмовилася від послуг перевізника Іваницької, якій належать маршрути № 8 «Кооператив «Восход» – Малинська» та № 25 («Саєнка – Корбутівка»). 7 квітня 2016 року відбувся конкурс на обслуговування маршруту «Житомир-Довжик», однак довгий час на нього ніхто не подавав документів

На початку лютого 2017 року в Житомирській ОДА визначили тимчасового перевізника на приміський маршрут №110 «Житомир – Сонячне – Соколовський масив», на якому 23 січня загинув пасажир. Пізніше через інцидент з п’яним водієм маршруту №177 в ОДА розірвали з перевізником договір. На початку березня в ОДА повідомили про розірвання договору з перевізником ФОП Савчук, що працює на маршруті № 123 «Житомир – Давидівський масив». На кінець серпня цього року в Житомирі так і не знайшли перевізника на маршрут №40 «Клосовського - гаражний кооператив «Восход», який раніше обслуговував Аркадій Савицький.

Новий 147 маршрут. Фото з фейсбук

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі