Події

Поліція затримала браконьєра, якого підозрюють у вбивстві жительки Житомирської області на полі з картоплею

11 September 2017, 13:19

Начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко розповів про розкриття резонансного вбивства, яке сталося 17 липня цього року в Радомишльському районі. Уночі у картопляному полі на околиці лісу в присутності чоловіка невідомі застрелили 33-річну жінку.

«Чоловік з жінкою крали картоплю у полі, почули, що рухається автомобіль, і залягли у картопляному полі. Єдиний свідок - це чоловік вбитої жінки, сказав, що коли почув постріл, люди з автомобіля підбігли до них, сказали “Це люди”! і почали втікати. З цього ми зробили один з основних висновків, що це було зроблено браконьєрами. Робота оперативних працівників була зроблена дуже велика, тому що, крім того, що це був легковий автомобіль, більше не було ніяких зачепок. За камерами відеоспостереження була вирахувана марка автомобіля, ми почали моніторити весь рух машин з цього району вбік Києва і у зворотному напрямку. Ми вирахували подібну машину і почали перевіряти власників машини в Київській та Житомирській області, потім порівнювали з тим, щоб цей власник мав зареєстровану зброю, і крок за кроком ми дійшли до самого винуватця цієї події», - розповів Вячеслав Печененко.

Також він зазначив, що затриманий – це 29-річний киянин, який стріляв з мисливського карабіну, що належить його товаришу, який тієї ночі теж був на місці події.

«Свідки - безпосередні учасники цієї події, і сам винуватець дали покази, з ними зроблено відтворення подій, що підтверджує, що вбивство було вчинене з необережності шляхом полювання на тварин. Вночі кияни їздили територією області, за допомогою тепловізора шукали дичину і побачили в полі фігури, схожі на тварин. Фатальний постріл єдиний був зроблений, і куля вцілила в голову жінці, яка на місці події померла», - пояснив Вячеслав Печененко.

Спершу справу кварліфікували за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, втім після з’ясування обставин перекваліфікували на вбивство з необережності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі