Місто

Мораторій заважає перевірити діяльність закладів на Старому бульварі у Житомирі. Відповідь на депутатський запит

13 September 2017, 12:30

Мораторій на проведення планових заходів зі здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності заважає перевірити діяльність закладів на Старому бульварі у Житомирі.

Така інформація міститься у відповіді на депутатський запит депутат обласної ради Андрія Озерчука (фракція УКРОП).

На сесії облради 27 липня цього року Озерчук подав запит щодо наявності відповідних ліцензій та дозволів на здійснення діяльності кафе «Старе місто», магазину і розміщення літнього майданчику, що знаходяться за адресою: м. Житомир, Старий бульвар, № 6, № 10.

На сайті облради публікується відповідь, яку надали надали в.о. начальника управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області Соломіна  Н.М., начальник управління Державного архітектурно-будівельного контролю Житомирської міської ради Кондратюк С.М., в.о. директора департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради Вікарчук М.А., начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області Нікітчук І.В.:

В.о. начальника управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області Соломіна  Н.М. повідомила, що, відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», з 21.11.16 функції державного архітектурно-будівельного контролю на території м. Житомира здійснює управління Державного архітектурно-будівельного контролю Житомирської міської ради.

Начальник управління Державного архітектурно-будівельного контролю Житомирської міської ради Кондратюк С.М. проінформував, що з моменту передачі повноважень управлінням ДАБІ у Житомирській області управлінню Державного архітектурно-будівельного контролю Житомирської міської ради дозвільні документи на будівництво та реконструкцію інтернет-кафе «Старе місто» за адресою: м. Житомир, Старий бульвар, 10, відсутні.

Надання дозволів на встановлення літніх майданчиків, тимчасових споруд та малих архітектурно-будівельних форм не входить до компетенції управління Державного архітектурно-будівельного контролю Житомирської міської ради.

Депутатський запит надіслано у департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради.

В.о. директора департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради Вікарчук М.А. повідомив про таке.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 05.04.17 № 297 «Про організацію сезонної торгівлі на території міста Житомира», вирішено організувати сезонну торгівлю на території міста Житомира у весняно-осінній період 2017 року (із 15 квітня по 15 жовтня) шляхом розміщення суб’єктами підприємницької діяльності літніх майданчиків на території, прилеглій до підприємств ресторанного господарства стаціонарної мережі, відповідно до погодженої департаментом містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради схеми розміщення.

Згідно з архівними матеріалами департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради, ФОП Вольському В.П. було відмовлено у погодженні схеми розміщення літнього майданчика за адресою: Старий бульвар, 10, та наголошено на демонтуванні існуючої споруди.

Крім того, проектно-дозвільна документація на розширення інтернет-кафе за адресою: Старий бульвар, 10, ФОП Вольського В.П. оформлювалась у період із 2002 по 2009 роки. На сьогодні в архіві департаменту відсутня інформація щодо проектно-дозвільної документації у зв’язку з тим, що архівні матеріали до 2011 року передано у міський архів.

Начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області Нікітчук І.В. повідомив, що дозвіл на початок роботи (оренду приміщення) управлінням не видавався, декларація матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки на вищевказані об’єкти не реєструвалась.

Здійснити перевірку вищевказаних об’єктів суб’єктів господарювання немає можливості у зв’язку з дією мораторію на проведення планових заходів зі здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

Старий бульвар, 6

Старий бульвар, 10

Як повідомляв Житомир.info, в грудні минулого року підприємець Валерій Вольський приходив на сесію міської ради, аби відстояти своє право оренди на дві земельні ділянки по вулиці Старий Бульвар: депутати вирішили розібратися із законністю прибудови до кафе «Старе місто», яка виходить на тротуар.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі