Місто

Сезон грибів у Житомирі: від 30 грн за відерце маслюків та до 400 грн за відро білих

13 September 2017, 14:27

Гриби на будь-який смак і гаманець пропонують на Житньому ринку у Житомирі. Від розмаїття очі розбігаються. Пані Віра привезла свої з Левкова.

«Красноголовці, польські, білий гриб. Красноголовці - 60, але торгуюся, а польські – 70», - розповідає пані Віра.

«За це відерце білих прошу 400, а хто що дасть. А ось відерце прошу 150. Чоловік збирає, о третій ночі на велосипеді їде з ліхтариком по гриби. Сьогодні ще не було 9, а він вже приїхав, 2 відра по 20 літрів привіз, а я швиденько перечистила і на базарі», - розповідає Людмила Дмитрук.

У кожного з продавців є лабораторний висновок, вони охоче торгуються, а ще діляться рецептами.

«Маслятка - 20 гривень кучка, а це відеречко 30. Нехай люди їдять, у людей теж нема грошей. Школа, училище - люди витратилися, я не кажу дорого, нехай буде дешево. Шкурочку зняв, посмажиш з цибулькою, з картопелькою - вищий клас. Дуже добренькі», - розповідає пані Ольга, яка приїхала із села Гадзинка.

Аномальній кількості грибів радіють покупці. Пані Світлана купила три відра.

«Бачите, у минулому році ні одного гриба не було, через що ми так купуємо. Сушу і в борщ», - розповідає жінка.

Великі, і маленькі, чищені, і сушені. Любителі делікатесів можуть знайти і лисички по 50 грн за літрову банку, прихильникам народної медицини пропонують лікувальні гриби.

«А це панна - це лікувальний гриб. Це гриб, який має рослинні фунгіциди і він на початковій стадії вбиває ракові клітини. Зараз ціна на гриби впала, тому що вже у всіх багато цих грибів. Таке відерце краснюків я продавав за 90 грн, а зараз продаю за 50-60. Зараз кожна людина може грибів назбирати, тому що гриби є і всякі, і різні. Там, де я ходжу, в частині лісу, де можна знайти білі гриби, і зразу 3, 4, 5 машин стоїть. Просто вони ходять, а я йду вже туди, де я знаю, що вони мають бути», - каже пан Андрій.

Після нещодавніх злив синоптики обіцяють теплу погоду, тож сезон грибів продовжиться ще на декілька тижнів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі