Культура

На презентацію фільму «IЗI» до Житомира з Італії приїхали режисер, продюсер та виконавець головної ролі

14 September 2017, 10:57

13 вересня у Житомирі відбувся допрем’єрний показ українсько-італійської стрічки «IЗI». Окрім українських продюсерів Юлії Чернявської, Олега Щербини та кінокритика Ярослава Підгори-Ґвяздовського на презентацію фільму «IЗI» з Італії приїхали режисер Андреа Маньяні, продюсер Кьяра Барбо та виконавець головної ролі Нікола Ночелла.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«Драматична комедія «Ізі» розповідає про колись вправного гонщика з іменем Ісідоро, що виграв 17 чемпіонатів на «Формулі-3», тепер він став просто Ізі, мовчазним товстуном в депресії. Але життя підкидає йому можливість все змінити. Брат просить його допомогти зробити дивну річ: перевезти тіло загиблого у нього на виробництві українця до кордону, передати труну кому треба і – все. Змінитися герою вийде не просто і зовсім не легко. Але все, що не відбувається – на добре!»,  – йдеться у повідомленні.

У кінотеатрах міста стрічку можна переглянути з 14 вересня. Це перша офіційна співпраця України з Італією у сфері кіно на державному рівні. З українського боку вона фінансувалася Державним агентством з питань кіно, а з італійського - Міністерством культури. Більша частина зйомок відбувалася на території України.

Трейлер фільму «IЗI»

«Ми намагалися створити фільм без кліше. Тому парадоксально, але італійці побачили Україну, якою вони її ще не бачили – вони побачили її справжньою. Ми показали Карпати, красиві пейзажі та звичайно людей, яких можна просто зустріти на вулиці, які продемонстрували людяність та здатність спілкуватися й допомагати», - розповів головний актор стрічки Нікола Ночелла.

В Італії стрічка «Ізі» вийшла у широкий прокат з 31 серпня: місцевий дистриб’ютор, компанія TuckerFilm, випустила стрічку в 34 містах, і провела рекламний тур, в якому брали участь і режисер Андре Ман’яні, і актор Нікола Ночелла. Так само рекламний тур фільму пройде і в Україні, а містами, де відбудуться прем’єри, стануть Полтава, Запоріжжя, Київ, Житомир, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Тернопіль і Ковель.

Нагадаємо, 14 вересня у Житомирі покажуть 15-хвилинний фільм про Олега Ольжича, знятий режисером Петром Авраменком на замовлення Житомирської міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, 15 серпня житомиряни побачили нову українську кінострічку «Червоний» до її офіційного виходу в широкий прокат.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі