Події

Суд призначив «Укрзалізниці» 850 тис. грн штрафу за незаконну вирубку дерев у Новоград-Волинському районі

21 September 2017, 15:47

Підприємство «Українська залізниця» зобов’язали сплатити понад 850 тис. грн шкоди, заподіяної незаконними порубками дерев у Житомирській області.

Про це 21 вересня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«За позовом Новоград-Волинської місцевої прокуратури в інтересах  держави в особі трьох територіальних громад, рішенням господарського суду м. Києва зобов’язано ПАТ «Українська залізниця» відшкодувати збитки на суму понад 850 тис грн, заподіяні внаслідок незаконної порубки дерев. Йдеться про те, що публічне акціонерне товариство «Українська залізниця» як постійний лісокористувач зобов’язане здійснювати державну лісову охорону лісових насаджень на підвідомчій території. Однак товариство порушило вимоги чинного законодавства та не забезпечило збереження лісів, допустивши незаконні порубки дерев на підвідомчих ділянках, розташованих у межах Гульської, Суслівської та Новороманівської територіальних громад Новоград-Волинського району», - інформує прокуратура.

Завдані збитки будуть сплачені до бюджету трьох територіальних громад,- зазначається у прес-релізі.

Як повідомляв Житомир.info, Коростенському лісгоспу доведеться сплатити 1,5 млн грн за незаконну вирубку 110 дерев на території Ушомирського лісництва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі