Місто

Кілька десятків житомирян долучилися до акції «Велосипедом на роботу», щоб допомогти екології

22 September 2017, 11:44

У Житомирі кілька десятків людей долучилися до акції «Велосипедом на роботу» у рамках Європейського тижня мобільності. На вулиці Михайлівській з 8 ранку збиралися велолюбителі, які користуються велосипедом щодня, або зробили виняток лише сьогодні.

«Я в акціях не дуже беру участь. Я просто їжджу на велосипеді майже щодня. По-перше, це економно, по-друге це здоров’я, а по-третє в центрі міста стільки машин, а це майже кінь», - розповів учасник акції Ігор Патлай.

«Я їжджу на роботу, з роботи, по робочим питанням, бо локацій по місту багато і треба встигати. Коли поїздив по місту, то помітив, що їздити містом не можливо. І тут в нагоді день мобільності, ми збираємося. Я розумію, що є такий запит у користувачів велосипедів. Але їм простіше - у них колеса більші, у мене вони дуже маленькі і всі недоліки асфальту відчуваються. Треба це робити, треба виявляти основні маршрути, звідки їдуть і у які дні і створювати інфраструктуру, як це є гарним прикладом у європейських країнах», - розповів головний архітектор Житомира Юрій Безбородов.

«Сьогодні всесвітній день без авто, і якраз європейський тиждень мобільності, у нас цього тижня такі активності проводяться. І в тому числі ми закликали житомирян не використовувати сьогодні авто і зробити свій власний внесок у збереження довкілля. Тому що ми бачимо, що зміни клімату дуже явні. Далеко ходити не треба, вчора Житомирщину не минув град, гроза. Кожен має усвідомлювати, що клімат - інший, а що буде за 10 років, важко уявити. І якщо ми не змінимо ставлення до навколишнього середовища, то наслідки будуть катастрофічними», - розповів уповноважений з питань велосипедного транспорту Житомирської міської ради Олександр Папірний.

Також він зазначив, що впродовж дня у Житомирі відбудеться декілька тематичних активностей: о 14 активісти планують поширювати листівки з закликом поважати велосипедистів, а о 17 стартує велоекскурсія «Мурали Житомира» (збір біля міської ради).

Довідка: Всесвітній день без автомобіля (World Carfree Day), щорічно відзначається 22 вересня у багатьох країнах світу, проводиться з метою пропаганди ідеї пішого і велосипедного способів пересування та використання громадського транспорту. Головний девіз Дня: «Місто як простір для людей, простір для життя».

Фоторепортаж «День без авто» в Житомирі дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі