Економіка

Влада Житомира хоче виставити на аукціон 24,6 га землі на околиці міста

25 September 2017, 15:37

Влада Житомира хоче виставити на аукціон земельну ділянку площею 24,6 га, яка знаходиться на території Станишівської сільської ради.

Відповідний проект рішення сесії 25 вересня опублікований на сайті міської ради.

«З метою забезпечення ефективного використання земельного фонду територіальної громади м.Житомира у ринкових умовах та поповнення міського бюджету, відповідно до п.5 ст.136 та п.5 ст. 135 Земельного кодексу України, керуючись п. 34, ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила включити до переліку земельних ділянок для підготовки лотів до проведення земельних торгів у формі аукціону з продажу у власність земельну ділянку несільськогососподарського призначення, кадастровий номер 1822086800:04:000:0850, площа 24,6000 га, що розташована за адресою: Житомирська область, Житомирський район, Станишівська сільська рада, категорія земель – землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення, цільове призначення – для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури (виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води), код класифікації видів цільового призначення земель – 11.04», - зазначається у проекті рішення.

Якщо рішення буде прийняте, то проведуть експертну грошову оцінку земельної ділянки, яку потім має затвердити міська рада. Після цього департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради та міськрайонному управлінню у Житомирському районі та м.Житомирі головного управління Держгеокадастру у Житомирській області доручать організувати проведення робіт по підготовці земельних ділянок для продажу на земельних торгах у формі аукціону (з визначенням інженерних мереж та відповідними технічними умовами земельної ділянки).

 

Як повідомляв Житомир.info, на позачерговій сесії міської ради 29 серпня цього року депутати проголосували за передачу 24,6 га землі на території Станшівської сільської ради, які раніше належали КП «Житомирбудзамовник», комунальному підприємству «Центр інвестицій». Також депутати підтримали пропозицію змінити цільове призначення цієї ділянки на 11.02 – «для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості». Мер Сергій Сухомлин пояснив, що на цій земельній ділянці знаходяться недобудовані очисні споруди, які немає сенсу відновлювати, а землю краще продати з аукціону і виручити мінімум 40 млн грн. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі