Влада

Єпископа Яна Пурвінського нагородили відзнакою «За заслуги перед Житомиром»

28 September 2017, 12:34

28 вересня Житомирська міськрада відзначила єпископа-емерита Яна Пурвінського за багаторічне самовіддане служіння громаді міста.

Рішення «Про нагородження Пурвінського Я.Д. відзнакою «За заслуги перед містом І ступеня» прийняли під час сесії Житомирської міської ради.

Підтримали прийняття документа 35 депутатів, - інформує прес-служба мерії. Результат голосування присутні в сесійній залі зустріли оплесками.

«Єпископ Ян Пурвінський народився 19 листопада 1934 року в Латвії в сільській польській родині. Закінчив вищу духовну семінарію в Ризі. Висвячений 13 квітня 1961 року. Душпастирську діяльність розпочав на посаді вікарія в Даугавпілсі. Пізніш працює настоятелем в Даугавпілсі, Краславлі, Індрі. Віце-декан. На прохання католицької громади м. Житомира і за узгодженням з кардиналом Юліаном Вайводсом 2 серпня 1977 року призначений вікарієм житомирського кафедрального собору св. Софії. У 1981 році призначений єпископським вікарієм України і Молдови. В 1983 році отримав почесне звання капелана Св. Отця. 16 січня 1991 року Папою Йоаном Павлом II призначений Єпископом відродженної Житомирської дієцезії. Консекрація відбулася 4 березня 1991 року в Житомирі в соборі св. Софії. З 1998 року – єпископом-ординарієм Києво-Житомирської дієцезії Римсько-Католицької Церкви. З 2008 року голова Комісії Кліру та Священицьких Покликань. 15 червня 2011 року Папа Бенедикт XVI прийняв відставку єпископа Яна Пурвінського, з посади ординарія Києво-Житомирської дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні, у зв'язку з досягненням ним пенсійного віку», - повідомляють у мерії.

Як повідомляв Житомир.info, 4 березня 2016 року в кафедральному храмі св. Софії у Житомирі відбулися урочистості з нагоди 25-річчя консекрації єпископа Києво-Житомирської дієцезії Яна Пурвінського.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі