Суспільство

Віктор Захарчук: У міжопалювальний період ми суттєво мінімізували втрати природного газу

12 October 2017, 11:15

Левова частка підготовчих робіт до опалювального сезон позаду, начальник Любарського відділення ПАТ «Житомиргаз» Віктор Захарчук звітує: до зими - готові. Із пріоритетних напрямків у підготовчих роботах – технічне обслуговування мереж та налагодження обліку спожитого природного газу.

Безпека і облік спожитого блакитного палива – поняття взаємопов’язані: мінімальні втрати на мережі суттєво знижують рівень можливих аварійних ситуацій. Тому, щойно закінчився опалювальний сезон 2016/2017, як фахівці Любарського відділення ПАТ «Житомиргаз» заходилися готуватися до нового.

«Цього літа ми встановили мобільний лічильник у двох населених пунктах: Панасівка, Коваленки. І того часу, коли індивідуальні лічильники споживачів проходили повірку, ми проводили контроль споживання у нічний та денний час. За 1 місяць ми досягли того, що втрати, що сягали майже 30% відсотків ми мінімізували до 1%. Таки позитивний  результат – заслуга  кваліфікованих працівників підприємства, які вчасно виявляли негаразди і оперативно їх ліквідовували», -- розповідає  начальник Любарського відділення ПАТ «Житомиргаз» Віктор Захарчук.

У ході планової підготовки за період квітень-жовтень фахівці ПАТ «Житомиргаз» у Любарському районі замінили індивідуальні лічильники у 400 абонентів, провели повірку  15 приладів обліку у юридичних осіб, ліквідували усі витоки на підвідних газопроводах до будинків та в самих будинках: провели повну ревізію всьог  газового господарства. Як результат - позбулися перевитрат природного газу. Але робота кипить і надалі: згідно графіку газовики продовжують проводити технічне обслуговування газових  мереж.

Прес-служба ПАТ «Житомиргаз»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі