Події

Хвору жительку Житомирської області, яка важить майже 400 кг, через вікно виймали з квартири

23 October 2017, 15:34

Жительку міста Коростень Житомирської області, яка має важку форму слоновості ніг, за допомогою спеціальної машини знімали з вінка квартири, щоб відправити на лікування за кордон.

Про це 23 жовтня повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України на своїй сторінці у фейсбук.

«Протягом двох останніх місяців Коростенським міськрайонним відділом Управління ДСНС України у Житомирській області спільно з Центром екстреної медичної допомоги «Олеся», що у м. Дніпро, розроблявся план заходів щодо транспортування хворої жінки з м. Коростень на лікування за кордон.  Особливість цих заходів полягала в тому, що 39-річна Оксана страждає на так звану «слонову хворобу» і на сьогодні її вага складає вже понад 370 кг», - розповідають рятувальники.

Жінці запропонували лікування у місті Хінтерцартен, що в Германії, і Центр екстреної медичної допомоги «Олеся» зголосився доставити туди хвору. Для цього вони надали автомобіль швидкої медичної допомоги, - інформує ДСНС.

«Головна складність полягала у транспортуванні жінки з її квартири до «карети» швидкої. Через вхідні двері оселі це зробити було не можливо, так як їхня ширина складала 80 см. На щастя, квартира Оксани знаходиться на першому поверсі двоповерхового багатоквартирного житлового будинку. Коростенські рятувальники спільно з медичним центром виготовили спеціальний пристрій та засоби, а одне з підприємств Коростеня надало вивантажувач, за допомогою чого 60 чоловік особового складу 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини транспортували хвору через вікно квартири на вулицю, а потім вже до автомобіля швидкої допомоги, який доставить її на лікування до Німеччини», - йдеться в повідомленні.

Родичі Оксани та свідки подякували рятувальникам професійно проведену роботу, яка тривала дві години, - зазначає прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, 39-річна Оксана Білошицька з міста Коростень Житомирської області два роки не виходить з дому, бо хворіє на тяжку недугу. Жінці збирали кошти на транспортування до клініки. 

Фото рятувальників

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі