Україна

Кириленко зіграв з \"Регіонами\" і БЮТ на випередження

8 April 2008, 14:34

Фракція \"Наша Україна – Народна самооборона\" заявляє про те, що питання про створення тимчасової спеціальної комісії щодо змін до Конституції не обговорювалося на раді коаліції.

Про це під час виступу у парламенті заявив лідер фракції \"НУ-НС\" В\'ячеслав Кириленко.

\"Я повідомляю - до будь-якого розгляду питання про створення тимчасової спеціальної комісії щодо змін до Конституції - ні в уряді, ні на раді коаліції це питання жодного консенсусу не отримало. Більше того, його обговорення не відбулося\", - заявив депутат.

\"Ми вважаємо, що зараз не на часі розгляд цього питання, що додатково роз\'єднає депутатський корпус\", - додав він.

Кириленко наголосив, що \"відповідно до регламенту коаліції, який є невід\'ємною складовою коаліційної угоди, \"коаліція підтримує тільки ті законопроекти і постанови, що пройшли узгодження в уряді консенсусом в раді коаліції та відповідають змісту угоди про створення коаліції\".

На початку виступу лідер фракції \"НУ-НС\" нагадав, що зміни до Конституції розробляє Національна конституційні рада, створена при президенті.

\"Не так давно Партія регіонів відкликала своїх депутатів з Конституційної ради і заявила про потребу створити у Верховній Раді власну конституційну комісію\", - продовжив Кириленко.

\"Але одна річ, коли такі заяви лунають від партії, яка є опозиційною, і зовсім інша справа, коли те саме заявляє дружня до нас фракція БЮТ і оголошує про намір разом з регіоналами прийняти відповідну постанову\", - додав лідер фракції \"НУ-НС\".

Кириленко від імені фракції \"НУ-НС\" заявив, що \"які б комбінації не вибудовувалися у цьому залі чи поза ним, ми ніколи і за жодних обставин не дамо ліквідувати посаду всенародно обраного президента - оскільки цього не хоче український народ\".

Крім того, лідер фракції \"НУ-НС\" висловився про неможливість зволікати з розглядом законопроекту про внесення змін до державного бюджету на 2008 рік.

\"Ми розуміємо, що демократичний уряд працює у складних обставинах. Але ми переконані, що завтра на засіданні уряду мусить бути ухвалений проект змін до бюджету. І завтра він має бути внесений до парламенту\", - заявив Кириленко.

Українська правда


http://rep-ua.com

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі