Місто

Профілактика інфекційних захворювань – 90% вашого здоров’я

27 October 2017, 09:30

 Сьогодні ми поговоримо про профілактику інфекційних захворювань і розвиток потенційно небезпечних, але до певного моменту «сплячих» проблем.

Підвищена інсоляція, зміна клімату, зміна побутових умов, води, яку ми споживаємо, зміна типу харчування може призводити до проблем з кишечником, що тягне за собою загострення хронічного бактеріального вагінозу, кандидомікозного кольпіту, «молочниці» та інших.

Запобігти цьому можна регулярно відвідуючи свого гінеколога, якщо не настав час планового огляду, то запобігти загостренню хронічних захворювань допоможуть пробіотики, як пероральні, так і вагінальні, а також правильне харчування і питний режим. 80 % імунітету знаходиться в нашому кишечнику. Поки є дисбактеріоз в кишечнику, він буде в усьому організмі. Найкраща профілактика це правильне харчування, дотримання питного режиму, прийом пробіотиків, регулярні консультації у лікаря.

Інфекції передаються тільки статевим шляхом. Найнадійніший метод захисту і профілактики інфекційних захворювань - пара презервативів, яка завжди має бути присутня у вашій сумочці.

При нормальному рівні мікрофлори в піхві, хорошому імунітеті, «транзитні» мікроорганізми не затримуються, а усуваються власними силами. Але є інфекційні захворювання, з якими організм не може впоратися сам, а саме: сифіліс, гонорея, хламідіоз, тріхомоназ, ВІЛ, генітальний герпес, вірус папіломи людини, цитомегаловірусна інфекція, гепатит В. Всі вони передаються статевим шляхом. Деякі з них рідко мають яскраво виражені симптоми.

Хламідіоз характеризується мізерними слизисто-гнійними виділеннями і різями при сечовипусканні. Підступність хвороби полягає в тому, що підозри на зараження не виникає, але наслідками можуть стати запалення яєчників, утворення спайок, розвиток цервициту, уретриту, проктиту і навіть безпліддя.

Гонорея зазвичай супроводжує хламідіоз і протікає практично так само безсимптомно - білувато-жовті виділення і різі при сечовипусканні.

Ще одна «підступна» інфекція - трихомоніаз - у більшості випадків ніяк себе не проявляє. Тільки 25% відзначають рясні слизисто-гнійні, водянисті пінисті виділення, які викликають сильний свербіж. У 80% випадків трихомоніаз супроводжується іншими інфекціями, що спричинене особливою формою цього мікроорганізму, який може «ковтати» інші шкідливі мікроорганізми.

Вірус герпесу присутній практично у 20% населення і тільки 5% підозрюють про його наявності завдяки яскраво виражених симптомів. Генітальний герпес може проявлятися сильним свербіжем, печінням, болями в області геніталій, які тривають одну, іноді дві доби. Вірус герпесу вражає все статеві органи.

Це найпоширеніші і підступні інфекції, які не підлягають усуненню власними силами організму і вимагають обов'язкового лікування.

Сприяє ускладнень і проникненню організмів в верхні відділи статевих органів:

- вік до 25 років,

- незахищені статеві контакти,

- зловживання спринцюваннями і вагінальними душами,

- бактеріальний вагіноз і аеробний вагініт,

- наявність внутрішньоматкової спіралі,

- статеві контакти під час менструації,

- раніше перенесені механічні аборти, запалення.

Схеми лікування інфекцій залежать від індивідуальних особливостей жінки і можуть включати різні препарати. Однак, варто пам'ятати про те, що основою лікування будь-якої інфекції є антибіотики, місцеві препарати, антисептики, місцеві та пероральні протигрибкові препарати, пробіотики.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі