Місто

У Житомирі втретє відібрали зразки асфальту за 5 адресами, проте експертизу поки не робитимуть

31 October 2017, 14:32

31 жовтня у Житомирі на п’яти об’єктах здійснено відбір зразків асфальтобетонного покриття.

Про це інформує сайт Житомирської мерії.

«31 жовтня у Житомирі під час чергового виїзного засідання комісії, утвореної розпорядженням міського голови Сергія Сухомлина від 08.09.2017 №717, було здійснено відбір зразків на 5-ти об’єктах капітального ремонту асфальтобетонного покриття прибудинкових територій та проїздів житлових будинків. Відбір зразків асфальтобетонного покриття було проведено на об’єктах за адресами: вул. Київська, 39; вул. Київська, 24; вул. Михайлівська, 18; вул. Михайлівська, 10, 12, 14, 14а, 16; вул. Домбровського, 58а. На всіх об’єктах фактична товщина зрізів складає від 60 до 80 мм та перевищує проектну (50 мм)», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають на сайті Житомирської міськради, відбір зразків асфальтобетонного покриття здійснювався за відповідною технологією у присутності представників підрядних організацій, які виконували роботи на об’єктах. Зразки були відібрані з метою експертної оцінки в лабораторних умовах.

У коментарі Житомир.info в.о. начальника управління житлового господарства Андрій Онищенко сказав, що ще жодна з вирізок асфальту не була відправлена на експертизу.

«Наразі ми не відправили асфальт на експертизу до Києва. Я написав листа на мера Житомира, він дав доручення розібратися в цьому питанні. Все залежить тільки від того, коли будуть кошти. Я думаю, що до кінця року всі необхідні угоди будуть у кладені, кошти будуть виділені, і ми всі вирубки завантажимо в автомобіль на відправимо на дослідження до Києва. Нам залишилося зробити ще дві вирубки по декільком об’єктам. Проте, хочу наголосити на тому, що порівнюючи вирубки минулорічні та цього року – набагато ефективніше є останні», - сказав Андрій Онищенко.

Нагадаємо, одна «вирубка» асфальту для експертизи коштує 5 тис. грн, зараз треба заплатити за 19 таких «вирубок».

Фото з сайту міськради

Як повідомляв Житомир.info, 19 вересня у Житомирі на 5 об’єктах комісія відібрала зразки асфальтного покриття. Також 11 жовтня відбулось друге виїзне засідання комісії, під час якого було здійснено відбір зразків на об’єктах капітального ремонту асфальтобетонного покриття прибудинкових територій та проїздів житлових будинків. Відбір зразків асфальтобетонного покриття було здійснено на 7 об’єктах за адресами: вул. Селецька, 13; вул. Вітрука, 47; вул. Вітрука, 32; вул. Вітрука, 27; вул. Селецька, 19; вул. Кибальчича, 14-А та вул. Кібальчича, 20. На всіх об’єктах фактична товщина зрізів перевищує проектну (50 мм).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі