Культура

У Житомирі відкрили виставку «Світ мальованої кераміки Олега Ольжича». Фоторепортаж

31 October 2017, 17:01

У рамках реалізації проекту «Археолог – Олег Ольжич (Кандиба)» 31 жовтня у Житомирі відкрили виставку «Світ мальованої кераміки Олега Ольжича».

«Сьогодні ми представили реконструкції трипільської кераміки, створені з глини і обпалені. Олег Ольжич кохався в трипільській культурі, досліджував її, вивчав, тому саме так назвали цю виставку. Також ми представили виставку студентських робіт, створених за мотивами малюнків Олега Ольжича у своїх нових варіаціях», - розповідає голова обласної молодіжної творчої спілки художників та мистецтвознавців Інна Величко.

Представлена на виставці кераміка виготовлена вручну.

«Форму і товщину трипільської кераміки формують вручну. Гончарне коло не використовується. Кольори – це все відтінки глини», - розповідає майстриня з реконструкції трипільської кераміки Людмила Смолякова.

Родзинкою виставки став випадково розбитий горщик, за допомогою якого відвідувачі можуть відчути себе справжніми археологами-реконструкторми: організатори пропонують зібрати шматочки кераміки і сподіваються, що до кінця виставки горщик буде цілим.

Фоторепортаж Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі