Україна

Проти Ющенка хочуть завести справу через Медведчука

8 April 2008, 17:57
Народний депутат від Партії регіонів Володимир Сівкович просить Генеральну прокуратуру України дати правову оцінку діям Президента України Віктора Ющенка і порушити кримінальну справу за фактом втручання в діяльність державного діяча у зв`язку з вимогою звільнити чиновників, які нібито пов`язані з екс-главою Адміністрації Президента Віктором Медведчуком і не відповідають принципам коаліції.

Як повідомляє прес-служба Сівковича, депутат вважає, що цю кримінальну справу можна порушити за фактом умисних дій з підбурювання до вчинення порушення рівноправності громадян в частині обмеження прав у зв’язку з політичними переконаннями та дій, направлених на підбурювання до вчинення незаконного звільнення.

Сівкович нагадує, що місяць тому вже звертався до Генеральної прокуратури з проханням оцінити дії прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, «коли вона чинила тиск на членів ЦВК і вимагала від них саботування роботи ЦВК та подання проекту рішення про звільнення голови Шаповала, тим самим незаконно втручаючись у діяльність держслужбовців».

«Якщо Президент України дозволяє собі письмово і публічно робити подібні заяви і зазіхає на право вільно працювати, право вільних політичних вподобань громадян – це дуже тривожний сигнал не лише для політичної еліти, але й усього суспільства», - переконаний Сівкович.

Як повідомляв
, 3 квітня Президент України Віктор Ющенко у листі до Юлії Тимошенко висловив сподівання на прийняття Кабінетом міністрів відповідального рішення щодо подальшого перебування ряду осіб на урядових посадах.
http://www.4post.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі