Місто

Житомиряни скаржаться на неточності в графіках руху електротранспорту на зупинках

2 November 2017, 11:57

Зранку, 2 листопада, до редакції Житомир.info зателефонував читач, який переконував, що у зв’язку з тим, що тролейбус заїжджає в депо, графік руху електротранспорту збивається і як наслідок – він неточний. Стенди з розкладами руху електротранспорту не так давно з’явилися на житомирських зупинках. На стенді вказано, що транспорт може на 1-2 хвилини відхилитися від графіку, проте зазвичай приїжджає вчасно.

«Я залишився без машини і був змушений їздити тролейбусом. Подивився на зупинці графік, сів до електротранспорту, але, як виявилося, він їде в депо. Тобто, по суті, графік збивається?! Я підійшов до кондуктора, питаю, чому це так і де мені дізнатися точніший графік, порадили звернутися до диспетчера. Мені дуже цікаво, скільки ці графіки коштували і чи дійсно вони збиваються через те, що тролейбус заїжджає в депо», - сказав читач.

У коментарі Житомир.info заступник мера Житомира Дмитро Ткачук сказав, що у схемах графіках руку є спеціальні позначки, де зазначається, що електротранспорт заїжджатиме в депо.

«Графіки розміщені на всіх тролейбусних зупинках, навіть на таких, де, можливо, не варто було б розміщувати – це один чи два маршрути. Але ми покрили всі, всього їх близько 180 штук, маємо ще кілька в запасі, бо закуповували 200 одиниць. Це був бюджет участі, більше 900 тисяч була сума проекту, але у нас була економія, і витрачено щось більше 600 тисяч. Зараз провели дозакупівлю графіків на маленькі віконечка, і десь 200 тисяч у нас лишається економія. Покрили всі тролейбусні зупинки, і точні розклади вже висять на них. Також в схемі графіку передбачений заїзд тролейбуса в депо. У всіх розкладах, на зупинках, якщо уважно подивитися, є символи, і деякі хвилини обведені квадратиками – це умовне позначення часу і того тролейбусу, який їде в депо. Більше того, там є шкала, яка показує, скільки тобі часу потрібно їхати від тієї зупинки, на якій ти знаходишся, до необхідної. Можливо, потрібно продумати і провести ще якийсь інструктаж по цим графікам, але вся інформація на них є. Звичайно, якщо є якісь поломки чи ДТП - йдуть вильоти з графіку», - сказав Дмитро Ткачук.

Як повідомляв Житомир.info, на початку червня 2017 року в Житомирі на зупинка почали встановлювати стенди з графіками руху тролейбусів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі