Влада

Житомирська облрада згадала про «бурштинове» підприємство і погодилася подолати наслідки мовної окупації

2 November 2017, 13:56

На сесії Житомирської облради 2 листопада депутати проголосували за направлення близько десяти різноманітних звернень до Верховної Ради, Кабміну, Генпрокуратури тощо.

Зокрема, перед голосуванням за підтримку звернення Рівненської облради до президента, Верховної Ради, Кабінету міністру щодо створення робочої групи з метою напрацювання нового проекту Закону України для врегулювання ситуації з незаконним видобутком та реалізацією бурштину, депутати згадали про комунальне підприємство «Надра Житомирщини».

«Дане підприємство ми створили лише на папері, організаційно ми ще його не організовували. Шукаємо формат і варіанти, як його запустити», - пояснив голова облради Володимир Ширма та нагадав про значну вартість ліцензій на розробку надр та видобуток корисних копалин.

Також депутати проголосували за «мовний» проект рішення, підготовлений головою фракції ВО «Свобода», але у порядку денному сесії назва проекту була трохи змінена, і прийняте на сесії облради рішення має назву «Про подолання наслідків радянської окупації в мовному середовищі Житомирської області».

Фоторепортаж з 13 сесії обласної ради сьомого скликання дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі