Культура

У Житомирі відзначили відкриття найбільшого в місті арт-простору «Гнатюк Арт Центр»

6 November 2017, 16:26

Художники, мистецтвознавці, скульптори, музиканти, а також житомиряни, які цікавляться мистецтвом, прийшли 4 листопада на відкриття найбільшого у місті арт-простору «Гнатюк Арт Центр».

Живопис, скульптури, фотографія – це далеко не все, що можна тут побачити. Засновник і меценат Олег Гнатюк поділився планами, як арт-центр розвиватиметься надалі.

«Проект, який ви зараз бачите, це тільки перший крок. Другий крок буде 16 грудня, ми знову все змінимо, зміниться концепція, тому що зараз це презентація. Ми не можемо показати наших улюблених і дорогих художників, ми тільки трішки взяли якусь частинку. Також 16 числа у нас відкриється експериментальний живопис - молоді і талановиті художники покажуть експерименти в живописі. Крім того ми відкриємо арт-кафе, ми відкриємо все для художника і сувенірну продукцію. Крок за кроком ми будемо відкривати різноманітні проекти, які будуть радувати житомирян і гостей, які будуть приїжджати до нас», - сказав Олег Гнатюк.

Гості заходу не приховували захоплення масштабами проекту і бажали йому процвітання.

«Я думаю, цей центр відіграє дуже велику роль у житті міста, тому що це центр, котрий буде об’єднувати творчу молодь, всіх людей, котрі цікавляться мистецтвом. Дай Бог, щоб зв’язки цього центру, розповсюдилися по всій Європі. Це буде чудовий творчий акт, котрий дасть великий резонанс по всій Україні», - зазначив художник Петро Богомаз.

«У житті суспільства є переломна річ, яка тягне до того, що крім їжі має бути ще якесь мистецьке надбання. Думаю, що воно повинно мати добру перспективу. Хочу подякувати Олегу Гнатюку, що він наважився на таку велику і дуже хорошу справу. Це знак оклику, що життя продовжаться не тільки у хазяйських справах, але й у мистецтві», - сказав скульптор Василь Фещенко.

«Я дуже радий, що у Житомирі відкрили такий грандіозний, шикарний арт-центр. Я вдячний меценату Олегу Дмитровичу за те, що він дав можливість нам художникам ділитися нашою творчістю з жителями Житомира», - поділився думками художник Артур Хачатрян.

«Гнатюк Арт Центр» має на меті об’єднати творчих людей міста. Тут будуть проходити різноманітні мистецькі заходи: художні виставки, презентації, семінари, перфоменси, творчі зустрічі і багато чого іншого.

«Враження чудові. Я вважаю, що це свято для міста Житомира. Сьогодні такий знаменний, дуже приємний день, можливо, з нього почнеться якраз яка цікава культурна революція у нашому місті. Я впевнена, що це великий корабель, якому буде велике плавання. Треба розвиватися, треба йти вперед, треба дивитися на прекрасне. І тоді ми разом змінимо наше місто Житомир», - розповіла Вікторія Краснопір.

Відвідати арт-центр можуть всі охочі. Адреса: м. Житомир, вулиця Велика Бердичівська, 20 (другий поверх магазину «Стоп-транзит»).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі