Влада

Житомирські патрульні розповіли про тисячі викликів, сотні порушників та близько 2 тисяч ДТП з початку року

8 November 2017, 14:47

Житомирські поліцейські за 10 місяців роботи отримали тисячі викликів, спіймали й оштрафували сотні порушників та виконали десятки завдань. Про це на брифінгу 8 листопада журналістам розповіли працівники патрульної поліції. Не залишили без уваги й дорікання людей щодо несвоєчасного прибуття патрульних на місце виклику.

«Ми маємо більше 60 виконаних завдань, більше 5 тисяч викликів по «102», середній час на виклик 7 хв. Наприклад, громадянин викликає поліцію і довгий час вона не їде - це не означає, що вона взагалі не їде. Вона їде, але є пріоритетність викликів. Якщо, наприклад виклик по паркуванню, адміністративне правопорушення і є виклик більш тяжкого злочину: грабіж, розбій чи інші тілесні. На даний момент у місті заступає 32 інспектора і працює 12 екіпажів. На трасі у нас працює 7 автопатрулів, у місті у нас працює 6, 7, деколи й 5 патрулів. У зв’язку з тим, що деякі інспектори та патрулі перевелися в інші підрозділи ГУНП», - пояснює т.в.о. заступника начальника-начальник відділу чергової служби патрульної поліції Житомира Богдан Шевчук.

За звітний період, розповідають поліцейські, склали близько 25 тисяч постанов, сума штрафів яких сягнула 6 мільйонів гривень.

«Було складено 24 085 тисяч постанов: 1926 - адміністративні попередження і 22 075 тисячі постанов з адміністративним стягненням у вигляді штрафів на загальну суму 6 млн 851 тис. 370 грн. Добровільно громадянами було сплачено лише 70% - 5 млн 24 тис. 717 грн. Всі інші постанови були відправлені на відділи виконавчої служби для примусового стягнення штрафів, уже у подвійному розмірі», - каже старший інспектор відділу адміністративної практики патрульної поліції м. Житомира Олена Волошина.

Разом із тим поліцейські кажуть: попри високі штрафи й трагічні наслідки, які можуть бути внаслідок керування у стані алкогольного сп’яніння, водії все одно нехтують правилами та недотримуються їх.

«964 протоколи за керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Не зважаючи на значні штрафи: 901 протокол за керування у стані алкогольного сп’яніння вперше за рік, 53 справи за керування у стані алкогольного сп’яніння два рази за рік, 10 справ за керування у стані алкогольного сп’яніння три та більше разів за рік. Штрафи відповідно до цих трьох частин становлять 10 тис. 200 грн, 20 тис. 400 грн та 40 тис. 800 грн та позбавлення права керування всіма видами транспортних засобів на 1, 3 та 10 років відповідно», - розповідає старший інспектор відділу адміністративної практики патрульної поліції Житомира.

За статистикою патрульних, лишень за 10 місяців винесли більше 21 тисячі постанов за порушення правил безпеки дорожнього руху та зафіксували близько двох тисяч ДТП. У поліції кажуть: причини аварійності загальновідомі – перевищення швидкості, пияцтво за кермом, порушення правил маневрування та проїзду перехресть.

«376 ДТП - це порушення правил маневрування. Також 18% - це перевищення швидкості руху, 17% - не додержання безпечної дистанції, 10% - порушення правил проїзду перехресть на відповідні заборонені сигнали або невиконання умов дорожніх знаків», - говорить інспектор сектору розшуку та опрацювання матеріалів ДТП патрульної поліції Житомира Володимир Киричун.

«Хочеться просити водіїв, щоб вони розуміли та повторювали правила дорожнього руху. Тому що, як показує практика, більшість водіїв не знають правила дорожнього руху, або забули їх з моменту здачі та отримання посвідчення водія. Тому, керуючись ПДР, в принципі, можна уникнути 99% випадків ДТП», - додає т.в.о. командира батальйону патрульної поліції Житомира Андрій Фещенко.

Не дотримуються правил дорожнього руху не лише водії, а і пішоходи, - зазначають поліцейські.

«Про порушення пішоходів - 262 постанови за порушення ПДР саме пішоходами. Найчастіше - це перехід у невстановлених місцях проїзної частини. З них - 141 попередження та 121 штраф у розмірі 51 грн», - коментує старший інспектор відділу адміністративної практики патрульної поліції Житомира Олена Волошина.

Окрім цього патрульні діляться: стоять не лише на сторожі правопорядку, а і проводять профілактично-просвітницькі заняття у дошкільних та загальноосвітніх закладах. По офіційній програмі «Школа і поліція» учнів вчать правилам безпеки дорожнього руху та надання першої медичної допомоги.

Як повідомляв Житомир.info, з початку року за рішеннями міськрайонних судів Житомирської області з п’яних водіїв стягнули більше 2,4 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі