Культура

«Два століття – одна війна»: у житомирській бібліотеці з’єднали знімки вояків УПА та АТОшників

8 November 2017, 15:23

8 листопада у Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича показали виставку під назвою «Два століття – одна війна».

Керівник культурно-просвітницької кампанії «Два століття – одна війна» Іван Брацюнь розповів Житомир.info, що над її створенням працювала команда Молодіжного націоналістичного конгресу та члени ГО «Вільні люди».

«Виставка присвячена 75-літтю Української повстанської армії. На цій виставці провели паралелі між УПА і сучасною війною. Звідти й назва виставки. Фактично зараз – наслідки тієї війни, яку не закінчили 75 років тому наші діди-прадіди. Ми хотіли показати таку тяжість боротьби, яка триває до цих пір, і те, що ми встигли відвоювати тоді, зараз ми продовжуємо відвойовувати. Паралелі проведені таким чином, бо сучасних військових можна назвати наслідниками Української повстанської армії. На стенді зображені з одного боку фотографії вояків УПА в різних моментах: військових діях, побуті, рейдах, розвідці, а з другого - будні сучасних українських військових», - розповів Іван Брацюнь.

На створення виставки пішло більше 3 місяців, - розповіли організатори.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі