Політика

Нардеп від Житомирської області разом з Опоблоком оскаржує пенсійну реформу

10 November 2017, 18:06

49 народних депутатів направили до Конституційного суду подання з проханням визнати неконституційними окремі положення пенсійної реформи.

Відповідне подання опубліковане на сайті Конституційного суду – інформує «Українська правда».

Представниками авторів подання вказані депутати від «Опозиційного блоку» Наталія Королевська та Василь Німченко.

«Суб’єкти права на конституційне подання вважають, що оспорювані положення законів України мають бути визнані такими, що не відповідають Конституції України», – йдеться в поданні.

Серед іншого, депутати вважають, що поступове підвищення необхідного для виходу на пенсію страхового стажу є порушенням ст. 46 Конституції, «яке полягає у невиконанні державою свого обов’язку матеріально забезпечувати громадян».

Крім того, у поданні йдеться, що перерахунок страхового стажу по відношенню до вже працюючих громадян суперечить Конституції, адже закони не мають зворотної дії в часі.

«Конституційне подання передано на вивчення в секретаріат суду», – повідомляє прес-служба КСУ.

Серед 49 підписантів є народний депутат Володимир Литвин, який був обраний по Новоград-Волинському мажоритарному округу Житомирської області. В декларації нардепа за 2016 рік вказано, що крім зарплати, процентів по кредитам та кількох мільйонів доходів від відчуження та оренди майна, він також отримав 80 тис. 969 грн пенсії.

Як повідомляв Житомир.info, 20 жовтня цього року Володимир Литвин заявив про свій вихід з депутатської групи «Воля народу».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі