Місто

У житомирському дитсадку мерзнуть діти, бо підрядник порушив строки встановлення опалення

14 November 2017, 15:57

У житомирському дитсадку №56, що знаходиться на вулиці Гагаріна, мерзнуть та хворіють діти. Батьки у розпачі: температура в приміщеннях сьогодні не перевищує +16 градусів, у кранах крижана вода, а дитячі ліжка холодні.

Про це Житомир.info повідомили читачі 14 листопада.

«Ми, батьки дітей, звертаємось до вашої редакції з проханням про допомогу нашим дітям. В дитячому садочку №56, що знаходиться вул. Гагаріна, 31 в м. Житомирі склалася жахлива ситуація. Протягом 2017 року в садочку було проведено заходи по утепленню за державний кошт. За словами завідуючої садочку Баранюк Л.Л., підрядником допущено ряд недоліків та недоробок. Власне, розмір та кількість встановлених радіаторів центрального опалення не відповідає технічним нормам та розмірам приміщень. Бойлери для підігріву води не встановлені. Вимагати документацію, з’ясувати чи підписані акти виконаних робіт та отримати будь яку документи ми, батьки, не маємо права. Звернення до відділу освіти також не принесли будь якого результату», – пише Олена Колосовська, дитина якої навчається у цьому дитсадку.

За словами жінки, батьки збираються писати колективні скарги в управління освіти та мерію.

«Попереду зима і якою буде температура в приміщеннях при морозах цілком зрозуміло. Фактично даний садок треба закривати, а дітей розподіляти між іншими садочками. Прокуратура нарешті має звернути увагу на цю справу», – написала Олена Колосовська.

Під час прямого ефіру на Житомир.info заступник міського голови Матвій Хренов повідомив, що добре знає про цю проблему, адже і його дитина відвідує ДНЗ №56. За словами чиновника, утеплювали садочок за грантові кошти, але підрядник не виконав узятих на себе зобов’язань.

«Насправді це дуже велика проблема, але вона не залежить від управління освіти. Цей садочок утеплювався по проекту SECO. Ми, на жаль, отримали велику кількість проблем від підрядника, який зайшов на цей об’єкт, порушив усі можливі строки встановлення опалення і самого утеплення. Наразі лише встановлюються індивідуальні теплові пункти (ІТП), бо та система, яка була встановлена, була встановлена некоректно. Це має покращити ситуацію, але утеплення садочку ще не завершили. Я дуже добре цю проблему розумію, бо насправді моя дитина відвідує цей садочок. Підрядник мав завершити роботи до 1 вересня. Але кінця робіт я ще не бачу. Ми вивчаємо питання щодо покарання підрядника, але карати його під час робіт, в зиму… Є моменти», – зазначив Хренов.

Він не бачить іншого виходу, окрім залучення додаткових опалювальних приладів.

«Треба дотоплювати окремо, бо 16 градусів в приміщенні це, звичайно, недопустимо. Робити на сьогоднішній момент це можна лише за допомогою додаткових пристроїв. Після встановлення і налаштування ІТП, буде зрозуміло, наскільки температура буде піднята. Має бути ця проблема хоча б частково вирішена», – повідомив заступник міського голови.

Повністю ефір можна подивитися тут.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2016 батьки не водили своїх дітей до дитячого садка №56 через проблему з опаленням у ясельній групі. 22 березня 2016 року під час прес-конференції міський голова Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що протягом двох років влада міста збирається утеплити всі школи та дитсадки. У серпні того ж року почали шукати підрядника, який утеплить 5 дитсадків за кошти Швейцарського уряду. Оголошення про це від 2 серпня розміщене на сайті Житомирської міськради. Термін подачі заявок на участь в тендерній процедурі «Термореабілітація п’яти дошкільних навчальних закладів в місті Житомир» продовжено до 27 вересня 2016 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі