ДОПОМОГА

Військовий капелан із США вдруге приїхав у Житомир, щоб розповісти бійцям, як після війни повернутися до мирного життя

14 November 2017, 18:02

Полковник повітряних сил Сполучених Штатів у відставці, військовий капелан Роберт Гікс приїхав на одноденний тренінг у Житомир, щоб розповісти українським бійцям, як долати посттравматичний воєнний синдром.

У сесійній залі Житомирської міської ради він зустрівся з військовослужбовцями, які мають досвід бойових дій на сході України.

«Роберт Гікс - полковник збройних сил США, військовий капелан, професор, автор більше 10 різних видань з проблем психологічної реабілітації і посттравматичного синдрому, людина-легенда, людина-військовий, людина-благодійник», - представила гостя директор Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко.

За понад 30 років служіння капеланом у військово-повітряному підрозділі армії США він отримав великий досвід щодо подолання з різних психологічних травм, спричинених війною. Тепер вже вчетверте приїхав в Україну, щоб зустрітися з учасниками АТО і допомогти їм та їхнім родинам боротися з моральними травмами, спричиненими війною.

«Я радий повернутися до вас знову. Рівно рік тому я також був у цій залі. Я повернувся до України і, звичайно, я не міг оминути Житомир. Це одне з моїх найулюбленіших міст в Україні. Для мене це справді велика честь бути серед солдатів, серед військових, серед військових психологів, тих людей, які намагаються допомагати нашим військовим у будь-який спосіб. Зараз, у цей момент, коли ми з вами говоримо, як ваша країна, так і моя країна перебуває у стані війни. Сьогодні я хочу поговорити про військове мислення - це спосіб мислення, який допомагає солдатам виживати на війні, і про те, як це мислення змінюється або повинно змінитися після того, коли вони повертаються додому у мирне життя. Військовим треба реінтегруватися до звичного способі мислення, щоб не було конфлікту з військовим способом мислення. І це ми називаємо одним словом - реінтеграція. Насправді, це не дуже легка справа. Я називаю це поверненням від місця жорстокості, від війни додому», - звернувся Роберт Гікс до військовослужбовців, які знаходилися у залі.

Упродовж зустрічі капелан розповідав про проблеми, з якими можуть стикатися бійці після повернення до мирного життя, ділився власними історіями та досвідом інших бійців, пояснюючи, як долати ці проблеми.

Також Роберт Гікс зазначив, що після зустрічі з бійцями планує зустрітися з кількома родинами загиблих військових.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі