Влада

У Житомирі з інституту медсестринства зробили медичний інститут і влаштували з цього приводу урочистості

16 November 2017, 16:14

 Рішенням сесії обласної ради від 2 листопада 2017 року вищий навчальний заклад «Житомирський інститут медсестринства» реорганізовано в комунальний вищий навчальний заклад нового типу «Житомирський медичний інститут» і з цієї нагоди у навчальному закладі 16 листопада відбулась урочиста церемонія.

Про це повідомляє прес-центр управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Як зазначив ректор закладу Віктор Шатило, завдяки реорганізації розширюється поле діяльності навчального закладу і відкривається перспектива відкриття нових спеціальностей.

«Це фізична терапія, ерготерапія, громадське здоров’я, лабораторна діагностика. Ми будемо отримувати ліцензії на підготовку фахівців за цими спеціальностями, які необхідні в умовах реформування медицини. Також зможемо відкрити ліцензію на післядипломну підготовку лікарів, а у подальшому й готувати лікарів», - наголосив керівник навчального закладу.

Голова обласної ради Володимир Ширма та заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута ознайомилися з організацією освітнього процесу в інституті та його матеріально-технічною базою, а також поспілкувалися зі студентами та викладачами.

«Сьогодні мова не йде виключно про зміну назви навчального закладу, мова йде про зміни по суті, а саме розширення спектру спеціальностей. Приємно, що цей навчальний заклад підлаштовується під вимоги часу. Скільки б ми не говорили і не втілювали у життя реформи, і зокрема медичну, все базується на кадрах і людях. Тому заклад правильно підлаштовується під вимоги часу, під вимоги суспільства, під вимоги сучасної медицини. Сподіваємося, що Житомирщина у цьому напрямку також буде лідируючою», – сказав Ярослав Лагута.

Найкращі працівники закладу отримали відзнаки від облдержадміністрації та обласної ради. Також голова обласної ради Володимир Ширма вручив ректору інституту сертифікат на 500 тис. грн на зміцнення матеріально-технічної бази закладу.

 

Фото з сайту ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі